Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
«Προειδοποιήσεις» των ΗΠΑ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Η κυβέρνηση της Ινδίας χαρακτήρισε χτες «πολύ καλοπροαίρετη» την έκδοση προειδοποίησης από την πρεσβεία των ΗΠΑ προς τους υπηκόους τους περί ενδεχόμενων «τρομοκρατικών επιθέσεων της "Αλ Κάιντα"» στην πρωτεύουσα και το Μουμπάι, ωστόσο δεν έκανε κανένα σχόλιο στις αναφορές της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής περί παρουσίας «ξένων τρομοκρατών» στο έδαφός της. «Είναι φυσιολογικό μια αποστολή να εκδίδει συμβουλές όταν έχει πληροφορίες. Θα κάναμε το ίδιο», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Β. Κ. Νταγκάλ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε, νωρίτερα, ότι αναμένονται επιθέσεις με αφορμή τη Μέρα της Ανεξαρτησίας (15η του Αυγούστου - από τη βρετανική κυριαρχία) από χτες Παρασκευή, 11 του Αυγούστου, έως τις 16 του Αυγούστου, με πιθανούς στόχους αεροδρόμια, κυβερνητικές εγκαταστάσεις και πολυσύχναστα μέρη. Με δεδομένο το κλίμα τρομο-υστερίας στη Βρετανία, η «οδηγία» αυτή έγινε κορυφαίο θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Ο Νταγκάλ είπε ότι οι αρχές των ΗΠΑ «δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία» στην κυβέρνηση της Ινδίας σχετικά με την παρουσία πρακτόρων της «Αλ Κάιντα» στην Ινδία. Πάντως - όπως κάθε χρόνο - έχει ληφθεί «κάθε δυνατό μέτρο ασφαλείας» ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες «τρομοκρατικές» επιθέσεις από «εξτρεμιστικές οργανώσεις που εδρεύουν στο Πακιστάν».

Η αστυνομία στο Νέο Δελχί στο μεταξύ ανακοίνωνε ότι συνέλαβε την Πέμπτη το βράδυ δύο φερόμενους ως «τρομοκράτες» της οργάνωσης «Λάσκα ε Τάιμπα», που «πιστεύεται» ότι σχετίζεται με την «Αλ Κάιντα». Ο ένας ήταν Πακιστανός υπήκοος.

Χτες, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από βόμβα που είχε τοποθετηθεί από αυτονομιστές στο πλάι δρόμου στο ομόσπονδο κρατίδιο Ασαμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ