Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ανυπολόγιστη καταστροφή

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Γαλικία της Βορειοδυτικής Ισπανίας, όπου μαίνονται πάνω από 120 πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών, εκατοντάδες πυροσβέστες επιχειρούν σε 120 μέτωπα, από τα οποία μόλις 51 έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Χτες στη Γαλικία βρέθηκε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος υποσχέθηκε την αποστολή 1.200 επίλεκτων μονάδων του Στρατού με ειδικά οχήματα, εξοπλισμό και μηχανήματα, ώστε να τεθούν όλα τα μέτωπα υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν και παράλληλα προσπάθησε να κατευνάσει τους κατοίκους τονίζοντας ότι «αύριο θα είναι εδώ ο υπουργός εσωτερικών και θα ακολουθήσουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη». Κατηγόρησε δε εμπρηστές για την ανυπολόγιστη καταστροφή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαδήλωση διαμαρτυρίας έκαναν περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, καταγγέλλοντας «την τρομοκρατία των εμπρηστών»...

Στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπακάλμπα είπε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Τουλάχιστον 14 έχουν συλληφθεί σύμφωνα με το BBC, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί πόσα στρέμματα έχουν καεί, ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μιλούν για τουλάχιστον 100.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ