Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα κοράκια των επενδύσεων

Μετά την εγκληματική επίθεση του Ισραήλ και τις μαζικές δολοφονίες ανθρώπων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννης πήρε πρωτοβουλία και διοργάνωσε χτες στον ΟΛΠ συντονιστική συνάντηση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας των ακτών του Λιβάνου και της Συρίας από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στις 13 - 15 Ιούλη από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας 30 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

Μπροστά σε αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, είναι προφανές ότι δεν τους απασχολεί το περιβάλλον που κατέστρεψαν αλλά οι επενδυτικές τους δραστηριότητες και δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη διάσκεψη δεν κάλεσαν τους πολιτικούς φορείς των χωρών που εμπλέκονται στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας αλλά τεχνοκράτες. Πάντως, τη στιγμή που γινόταν η διάσκεψη, η μυρωδιά στη θάλασσα του Σαρωνικού ήταν ακόμα έντονη από τη νέα ρύπανση που μόλις την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε στη Σαλαμίνα.

Οπως προέκυψε από τη διάσκεψη με μια πρώτη εκτίμηση, αφού η εικόνα που έχουν είναι μόνο από δορυφόρο, απαιτούνται 50 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπισή της και μέχρι τώρα η ΕΕ έχει υποσχεθεί να δώσει 10 εκατ. ευρώ. Μήπως, δηλαδή, αληθεύουν τα όσα ακούγονταν στους διαδρόμους ότι στη διάσκεψη θα μελετηθεί το πώς θα πάρουν κι άλλα χρήματα από το υστέρημα των λαών των χωρών της ΕΕ, προκειμένου να συγκαλύψουν τα εγκλήματα και κατά του περιβάλλοντος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ