Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Επιλογές
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΕΤΕ
Πράξη αλληλεγγύης

Στους πρόσφυγες είναι αφιερωμένο το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, που ξεκινά τη Δευτέρα, στο «Κατράκειο»

Στη Νίκαια, σε μια πόλη που έχει νιώσει βαθιά τον πόνο της προσφυγιάς, ξεκινά τη Δευτέρα (21/8) το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, που είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες. Το συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στον περιβάλλοντα χώρο του «Κατράκειου» και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη.

Καλλιτέχνες από τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα φιλοτεχνήσουν 20 έργα γλυπτικής, τα οποία και θα δωρίσουν στην πόλη της Νίκαιας. Οι καλλιτέχνες για 40 μέρες θα φιλοξενηθούν από το δήμο στο «Σπίτι της Αρσης Βαρών» και θα συμβιώσουν δημιουργώντας, σκαλίζοντας την πέτρα και το μάρμαρο, ανταλλάσσοντας σκέψεις, εμπειρίες, ιδέες. Στο συμπόσιο έχουν προσκληθεί καλλιτεχνικές ενώσεις - μέλη της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Τεχνών. Θα συμμετέχουν γλύπτες από 15 χώρες: Λίβανος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αρμενία, Αλβανία, Συρία, Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Κύπρο, Σερβία, Γεωργία, Τουρκία, Μολδαβία και Ελλάδα.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η έννοια του πρόσφυγα στις μέρες μας αποκτά πιο δραματικό χαρακτήρα. Εχουμε πολιτικούς πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες λόγω πολέμων και φυσικών καταστροφών. Νιώθοντας αλληλεγγύη για τον σημερινό πρόσφυγα, τον πρόσφυγα της διπλανής πόρτας στη χώρα μας, αλλά και τον πρόσφυγα της γειτονιάς μας, στα Βαλκάνια, στην Ασία, στη Μεσόγειο φιλοδοξούμε με αυτό το συμπόσιο να δοθεί δημιουργικό ερέθισμα σε καλλιτέχνες να εκφράσουν με την τέχνη τους την προσφυγιά. Αλλά και παράλληλα να δοθεί μια μοναδική εμπειρία στους κατοίκους της Νίκαιας να δουν να δημιουργούνται έργα γλυπτικής και να παίρνουν περιεχόμενο, μορφή, ψυχή, να γίνονται έργα τέχνης.

Το συμπόσιο θα είναι ανοιχτό στο κοινό από 10 π.μ - 1.30μ.μ. και 5.30 - 8.30μ.μ. (καθημερινά εκτός από τις μέρες ξεναγήσεων των καλλιτεχνών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ