Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οι συνθήκες εργασίας, που ήδη σε πολλούς εργασιακούς χώρους είναι άσχημες και ανθυγιεινές, είναι βέβαιο πως σε περίπτωση καύσωνα θα γίνουν άκρως επικίνδυνες για την υγεία ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Τα ως τώρα μέτρα έχουν αποδειχθεί πως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Η νομοθεσία είναι και ανεπαρκής και δεν εφαρμόζεται. Η εργοδοτική ασυδοσία-τρομοκρατία που βασιλεύει στους εργασιακούς χώρους, σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Πρόσφατος είναι ο θάνατος εργάτριας σε εργοστάσιο της Βόρειας Ελλάδας, που προήλθε από συνθήκες αυξημένης ζέστης και υγρασίας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δράσουν αποφασιστικά για το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Να απαιτήσουν την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Να επιβάλλουν, σε περίπτωση καύσωνα, μειωμένα ωράρια εργασίας, περισσότερα και μεγαλύτερα διαλείμματα, εξαερισμό και κλιματισμό των εσωτερικών χώρων, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα της δουλιάς όταν οι συνθήκες εργασίας γίνονται επικίνδυνες. Να σταματά η εργασία στους εξωτερικούς χώρους, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38 βαθμούς Κελσίου με την πλήρη καταβολή του ημερομισθίου. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του εργατικού ταξικού κινήματος για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους κινδύνους που τους εκθέτει η καπιταλιστική εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ