Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γηροκομείο με αλλοιωμένα τρόφιμα

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες η ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην οδό Αγίου Σύλλα 11, στη Νέα Πεντέλη, καθώς διαπιστώθηκαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως παντελής έλλειψη ιατρικής περίθαλψης και επικίνδυνη διατροφική φροντίδας.

Υπηρεσίες της Νομαρχίας, μετά από καταγγελία πολίτη, μετέβησαν στο γηροκομείο, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να κάνουν έλεγχο, τον οποίο η ιδιοκτήτρια αρνούνταν. Στον πρώτο όροφο βρέθηκαν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες, μετά από ιατρική γνωμάτευση, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο του ΚΑΤ, πλην μιας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο γιος της. Αλλες τρεις ηλικιωμένες γυναίκες βρέθηκαν κλειδωμένες στο ισόγειο του κτιρίου και μεταφέρθηκαν επίσης στο ΚΑΤ. Στο γηροκομείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κιλά αλλοιωμένα τρόφιμα ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Καλό θα ήταν, πάντως, επειδή ο νομάρχης Αθήνας Γιάννης Σγουρός έκανε λόγο για «αποτελέσματα όταν συνεργάζεται ο πολίτης με το κράτος» να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί λειτουργούσε τόσο καιρό χωρίς κανέναν έλεγχο το συγκεκριμένο γηροκομείο; Μήπως περίμενε τις εκλογές ο νομάρχης και εκ νέου υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει στους ελέγχους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ