Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Περιστατικά θερμοπληξίας και διακοπές ρεύματος

Η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού ήταν χτες, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» άφησε προχτές το βράδυ την τελευταία του πνοή από υπερπληρεξία -πιθανή θερμοπληξία- ένας άνδρας ηλικίας 57-60 ετών, αγνώστων στοιχείων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τον άτυχο άντρα, ο οποίος έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα, βρήκαν περαστικοί σε σταθμό αυτοκινήτων και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με θερμοκρασία 45 βαθμούς και σπασμούς, όπου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Νεκρός -πιθανά από θερμοπληξία- βρέθηκε στο σπίτι του στις εργατικές κατοικίες της οδού Κηφισίας στο Κάτω Χαλάνδρι ο 88χρονος Ανδρέας Κουράσης, ενώ με θερμοπληξία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και η 80χρονη σύζυγος του ηλικιωμένου άντρα. Η 80χρονη μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον, όπου και εξακολουθούσε να νοσηλεύεται ως αργά χτες το βράδυ. Την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ειδοποίησαν γείτονες των ηλικιωμένων.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν ένα ακόμα περιστατικό στις Σέρρες.

Πάντως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξαντλείται στην ανακοίνωση μέτρων αυτοπροστασίας προς τους πολίτες, ενώ ασθενείς με σοβαρά νοσήματα νοσηλεύτηκαν και χτες σε θαλάμους νοσοκομείων χωρίς κλιματιστικό και με μόνη πηγή δροσιάς, τους... ανεμιστήρες.

Καίει και η ιδιωτικοποίηση

Με προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας... «αντιμετωπίστηκε» τις τελευταίες ημέρες η υψηλή ζήτηση φορτίων ηλεκτρικού ρεύματος επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις επιπτώσεις της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Της πολιτικής, δηλαδή, που, με αυτοσκοπό τα κέρδη για τους ιδιώτες παραπέμπει στις καλένδες τη στήριξη και συντήρηση του δικτύου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση. Παρόλ' αυτά χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας επέμεινε να διακηρύσσει ανέξοδα ότι το σύστημα αντεπεξέρχεται με επάρκεια και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα γι' αυτό μέτρα.

Χτες, με τη ζήτηση να φτάνει στα 9.961 MW, παρέμειναν από τις 4 μ.μ. χωρίς ρεύμα περιοχές της Γλυφάδας, του Υμηττού, του Περιστερίου, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, της Δάφνης, της Καλλιθέα, του Παγκρατίου, της Ν. Σμύρνης, του Ν. Φαλήρου, του Ασπροπύργου, του Ρουφ και του Ηρακλείου λόγω υπερθέρμανσης υπόγειων καλωδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ