Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγροτουριστικά «δολώματα»

Ο αγροτουρισμός απέκτησε την «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ» του

Την ίδρυση άλλης μιας ανώνυμης εταιρίας, με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ», ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας, κατά τη διάρκεια των αγροτουριστικών εκδηλώσεων της «Επιδαύριας Γης», που διοργανώνει ο «Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής».

Υπό το βλέμμα του προέδρου του Συλλόγου Χρ. Λαμπράκη, ο Γ. Ανωμερίτης παρουσίασε τους στόχους του νέου φορέα διαχείρισης αγροτουριστικών προϊόντων, όπως το αποκάλεσε, όπου κύριοι μέτοχοι θα είναι το υπουργείο Γεωργίας και οι εποπτευόμενοί του οργανισμοί (51%) ο ΕΟΤ, η ΑΤΕ, αναπτυξιακές εταιρίες και επιχειρηματικοί φορείς. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα είναι 500 εκατ. δραχμές και βασική επιδίωξη είναι να μετατραπεί σε εταιρία Holding.

Ο λόγος που επικαλέστηκε ο υπουργός Γεωργίας για την ίδρυση της εν λόγω εταιρίας είναι η ανάγκη στροφής σε συγκεκριμένες μορφές αγροτουρισμού και, φυσικά, ...η ανάπτυξη της γεωργίας και της υπαίθρου. Ομως, ο οφθαλμοφανής λόγος που ιδρύεται η «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ» είναι να ενισχυθούν οι συγκεκριμένες μορφές αγροτουριστικής επιχειρηματικής δράσης κυρίως του συγκροτήματος Λαμπράκη, που σχεδόν μονοπωλεί και το χώρο αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και άλλη μια «καινοτομία» που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας και είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων, όπου επίσης δραστηριοποιείται το συγκρότημα Λαμπράκη.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι ο αγροτουρισμός, όπως τον σχεδιάζει η κυβέρνηση με ατραξιόν του τύπου «τουρισμός μέσα στη φάρμα», αποτελεί το δόλωμα για να μετατραπούν οι αγρότες σε γκαρσόνια - κολίγοι, των διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων, που μυρίζονται μεγάλα κέρδη από την αγροτουριστική δραστηριότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερχονται... «προδιαγραφές»(2008-11-21 00:00:00.0)
Πού κρύβεται η αλήθεια για τον αγροτουρισμό;(2000-07-11 00:00:00.0)
Γυναίκες και Αγροτουρισμός(2000-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ