Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν

Σ' ένα χώρο που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιείται φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, στην πλατεία της Αγ. Βαρβάρας, στο τέρμα Πατησίων, στήθηκε προχτές ένα μοναδικό, νεανικό γλέντι. Η ΟΒ Αγ. Βαρβάρας Πατησίων της ΚΝΕ αφιέρωσε την προφεστιβαλική της εκδήλωση στα «δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση και τη ζωή», εκφράζοντας την αντίθεσή της στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και προσπαθώντας να προβληματίσει κάθε νέο για τον τρόπο διδασκαλίας μέσα στην τάξη, το περιεχόμενο των βιβλίων, τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης.

Η πλατεία γέμιζε νιάτα όσο πέρναγε η ώρα κι η ικανοποίηση στα μάτια των μελών της ΟΒ, των νέων που δούλεψαν για να στήσουν αυτή την πραγματικά επιτυχημένη εκδήλωση, τόσο μεγάλωνε. «Αυτό που τα λέει όλα», είπε χαρακτηριστικά η Εβελιν Ιωαννάτου, γραμματέας της ΟΒ και μέλος του Γραφείου του Τομέα, «είναι ότι όπου ανοιγόμαστε μαχητικά στη νεολαία, βρίσκουμε ανταπόκριση. Κι αυτό φαίνεται σήμερα εδώ».

Ανάμεσα στους ροκ ήχους των ερασιτεχνικών συγκροτημάτων «Eco Box» και «Αλχημιστές του ήχου», στην προχτεσινή προφεστιβαλική εκδήλωση μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, ο Γιώργος Μπίθας, μέλος του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ, που στηλίτευσε την κυρίαρχη πολιτική, το σύστημα «που φτιάχνει φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, συνεχώς περιπλανώμενο και καταρτιζόμενο, πάντα όμως με το χέρι στην τσέπη για να πλουτίζουν οι έμποροι της γνώσης». Και κάλεσε τους νέους και τις νέες «στο δρόμο της σύγκρουσης με ό,τι κουρελιάζει τα όνειρά μας».

Το λόγο πήρε με τη σειρά της η Δώρα Μόσχου, μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, που τόνισε τη βαθιά σχέση του ΚΚΕ με την παιδεία, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «για μας η παιδεία είναι παράγοντας ανατροπής». Αφού αναφέρθηκε στους μεγάλους παιδαγωγούς κομμουνιστές: Δημήτρη Γληνό, Ρόζα Ιμβριώτη και Ελλη Αλεξίου, μίλησε και για το διαπαιδαγωγητικό ρόλο της ΚΝΕ όπου οι νέοι μαθαίνουν «να πειθαρχούν στη βάση ενός κοινού σκοπού, την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ