Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ - ΚΑΒΑΛΑ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων

Να γυρίσει την πλάτη στους δημάρχους και νομάρχες, που βλέπουν τους φοιτητές ως πελάτες, καλούν το λαό το ΚΚΕ, η ΝΑΣ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η ΠΚΣ

Σε επιχείρηση αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων έχουν επιδοθεί δήμαρχοι και νομάρχες σε Κοζάνη και Καβάλα, διαμαρτυρόμενοι δήθεν για το «χτύπημα, που δέχεται η οικονομία της περιφέρειάς τους» με την καθιέρωση του βαθμολογικού ορίου του «10» για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Να μην πέσουν στην παγίδα των τοπικών αρχόντων και να τους γυρίσουν μια και καλή την πλάτη, καλούν η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, οι νομαρχιακές παρατάξεις της ΝΑΣ των Νομών Καβάλας και Κοζάνης, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Καβάλας και η Πανσπουδαστική ΚΣ του ΤΕΙ Κοζάνης.

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απόφαση για κινητοποιήσεις των δημάρχων, νομαρχών, και των τοπικών φορέων της Κοζάνης στις 8 Σεπτέμβρη, σημειώνει: «Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, με επικεφαλής τον Π. Κουκουλόπουλο και φορείς της Κοζάνης, επιβεβαίωσαν ότι αντιμετωπίζουν τους φοιτητές και σπουδαστές ως πελάτες! Η κινητοποίηση που αποφάσισαν περισσότερη σχέση έχει με τα διαφυγόντα κέρδη παρά με το δικαίωμα στη γνώση», προσθέτοντας ότι όλοι αυτοί βλέπουν την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας στην τσέπη των φτωχών και μεσαίων λαϊκών οικογενειών και πως δε διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίησή της, γιατί αυτή είναι και πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνούν στο συγκεκριμένο μέτρο της «βάσης του 10» και σε σχέση μ' αυτό, μόνο στο χρονικό ορίζοντα της εφαρμογής του.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ του ΤΕΙ Κοζάνης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι σπουδαστές θα πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα από τις κινητοποιήσεις εργατικού κινήματος και νεολαίας και να συνεχίσουν τους αγώνες για δημόσια δωρεάν Παιδεία, καταδικάζοντας την κίνηση των τοπικών αρχόντων.

Στην Καβάλα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η ΝΑΣ καταγγέλλουν τη στάση του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σιμιτσή και του νομάρχη Καβάλας Θ. Καλλιοντζή (στηρίζεται από τη ΝΔ), οι οποίοι κινούνται στη λογική Κουκουλόπουλου. Οι νομαρχιακές παρατάξεις των ΝΑΣ των Νομών Καβάλας και Κοζάνης, μαζί και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζουν σχετικά ότι ο λαός πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία των εκλογών του Οκτώβρη και να τους μαυρίσει στην κάλπη, να ενισχύσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και τους άλλους ριζοσπάστες, αυτούς δηλαδή που δε μασάνε τα λόγια τους, αλλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και, γενικότερα, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ