Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΑΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Οξύνονται τα προβλήματα

Παρέμβαση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του ΚΚΕ

Απλήρωτοι και χωρίς επίδομα αδείας είναι οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Διδυμοτείχου, όπως καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή της η ΑΕ υπογραμμίζει ότι σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και 2 χρόνια έχουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της αντιαγροτικής, αντιλαϊκής πολιτικής τους, αλλά και τα τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων.

Τα δύο μεγάλα κόμματα «αφού προχώρησαν στη διάλυση των τριτοβάθμιων οργανώσεων, στη συνέχεια εγκατέλειψαν στην τύχη τους τις τοπικές ΕΑΣ και τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στις πολυεθνικές και τους μεσάζοντες για ακόμα περισσότερα κέρδη. Από αυτή την κατάσταση δε θα μπορούσε να ξεφύγει και η ΕΑΣ» τονίζει. Ενώ η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας στη λειτουργία της ΕΑΣ δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και για τις πληρωμές των εργαζομένων...

Η Αχτιδική Επιτροπή τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι εργαζόμενοι χωρίς καμία καθυστέρηση. Ακόμα, να λυθεί άμεσα το ζήτημα της διοίκησης της ΕΑΣ Διδυμοτείχου με την ανάδειξη νέου ΔΣ για να διευκολυνθεί ο δανεισμός της Οργάνωσης και να ανοίξει ο δρόμος για μία μακροπρόθεσμη ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών της. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Διδυμοτείχου και τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να καταδικάσουν στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που με τις αντιαγροτικές τους πολιτικές απαξίωσαν το συνεταιριστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ