Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τουρισμός στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Στο φόντο της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας», που επιτάσσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, κινήθηκε η πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνης Πάλλη -Πετραλιά στην Κέρκυρα.

Η προώθηση έργων προς όφελος των ιδιωτών στο λιμάνι της Κέρκυρας, η ανάπτυξη μαρίνων με το αντίστοιχο αντίτιμο σε περιοχές της Κέρκυρας (Μπενίτσες, Παλαιοκαστρίτσα), η θυσία στο βωμό του κέρδους των ιστορικών καρνάγιων αποτέλεσαν απτά δείγματα των σχεδιασμών και πρακτικών της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ για την πολυδιαφημιζόμενη τουριστική ανάπτυξη στο νησί. Την πολιτική αυτή ανέδειξε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή της, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, που συνιστά παραπέρα αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου βάλλοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων και εξοντώνοντας παραπέρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραδίδοντας δημόσιο πλούτο για ιδιωτική εκμετάλλευση.

«Με βασικό γνώμονα την ενίσχυση της "ανταγωνιστικότητας" και της "επιχειρηματικότητας" υποσχέθηκε για τα αμέσως επόμενα χρόνια μια τουριστική ανάπτυξη που θα προωθήσει την παραπέρα διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του τουρισμού. Θα χτυπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα παραδώσει δημόσιους χώρους για εκμετάλλευση και κάθε κομμάτι γης που μπορεί να αποφέρει κέρδη στο κεφάλαιο, θα παραχωρήσει νέες προκλητικές "διευκολύνσεις" σε χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα, θα χτυπήσει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουρισμό και το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων να κάνουν διακοπές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την αντιλαϊκή αυτή πολιτική, καταψηφίζοντας τους εκπροσώπους της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στις επικείμενες εκλογές στην ΤΑ. Να ανατρέψουν τους σημερινούς συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας, για τουριστική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προοδευτικό είναι ό,τι απαντάει στις ανάγκες του λαού(2010-10-12 00:00:00.0)
Η πρόταση του ΚΚΕ(2008-05-23 00:00:00.0)
Οι συνέπειες του μονόπλευρου προσανατολισμού(2006-06-11 00:00:00.0)
Επιβάλλεται ως... διέξοδος(2006-03-22 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό(2004-02-18 00:00:00.0)
Οι διακοπές και η αναψυχή είναι λαϊκό δικαίωμα!(2003-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ