Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ταπείνωσε τους Αμερικανούς

Εντυπωσιακή πρόκριση της Εθνικής μας στον τελικό, που θα βρει απέναντί της, αύριο, την Ισπανία

Γράφουμε ιστορία. Η Εθνική ομάδα επικράτησε των ΗΠΑ με 101-95 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό της Κυριακής (13.30, ΝΕΤ) και ταυτόχρονα το μετάλλιο. Αντίπαλοι της Εθνικής οι Ισπανοί, οι οποίοι επικράτησαν 75-74 των Αργεντινών στον δεύτερο ημιτελικό, έχασαν όμως το μεγάλο τους αστέρι Γκασόλ, που υπέστη κάταγμα και θα είναι απών.

Απίστευτη εμφάνιση από την «αρμάδα» του Παναγιώτη Γιαννάκη, που παρέταξε το ομαδικό πνεύμα απέναντι στην ατομική ικανότητα των πολυδιαφημισμένων ΝΒΑερς και τους νίκησε στο παιχνίδι τους, δηλαδή στην επίθεση!

Το ξεκίνημα δεν ήταν και το πλέον ιδανικό για την Ελλάδα, αφού οι Αμερικανοί πήραν κεφάλι στην πρώτη περίοδο με έξι πόντους διαφορά. Στη δεύτερη περίοδο ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να αλλάξει την άμυνά του σε ζώνη, «προκαλώντας» τους Αμερικανούς να σουτάρουν από μακριά.

Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν με 22-14 στο ξεκίνημα, ωστόσο οι Ελληνες διεθνείς με ένα 5-0 σερί μείωσαν στους τρεις (19-22). Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Καρμέλο Αντονι ξέφυγαν με 33-21, με επιμέρους σκορ 11-2 εξίμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Στο σημείο αυτό, θαρρείς ένα μαγικό ραβδάκι ακούμπησε την ελληνική ομάδα και στα επόμενα λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε... διαστημικό μπάσκετ και έφτασε να προηγείται με 43-38 (22-5 σερί) λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια (9 πόντους), ο Θοδωρής Παπαλουκάς «χτυπούσε» στον αιφνιδιασμό, ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε με τρίποντα (άμεσα και δύο φορές... έμμεσα, δηλαδή με τρεις βολές) και η ελληνική άμυνα (που στο μεταξύ είχε γίνει και πάλι μαν του μαν) σε συνδυασμό με την αστοχία των Αμερικανών και τον έλεγχο των ριμπάουντ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 45-41. Οι Ελληνες διεθνείς ξεκίνησαν με την κεκτημένη ταχύτητα του πρώτου μέρους και στο δεύτερο. Οι Αμερικανοί μείωσαν σε 50-46 με τρίποντο του Χάινριχ, όμως η «αρμάδα» του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν είχε διάθεση για αστεία. Με άριστες επιλογές στην επίθεση και εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας κατάφερε να ξεφύγει 65-51 και έκλεισε ιδανικά την τρίτη περίοδο, με τον Βασίλη Σπανούλη να διαμορφώνει το 77-65.

Ο Παπαλουκάς «τρυπάει» την άμυνα των ΗΠΑ

Eurokinissi

Ο Παπαλουκάς «τρυπάει» την άμυνα των ΗΠΑ
Στην τέταρτη περίοδο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αποφασισμένη να... τελειώσει τη δουλιά και να ολοκληρώσει το θαύμα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα Κακιούζης (με 4/4 βολές) και Φώτσης (με 2/2 βολές) αποδείχτηκαν τέρατα ψυχραιμίας από τη γραμμή και σφράγισαν την ελληνική νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 8, Σχορτσιανίτης 14, Σπανούλης 22, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 2, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 12, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15, Ντικούδης 8.

ΗΠΑ: Τζόνσον 3, Χάινριχ 12, Τζέιμς 17, Μπάτιερ 1, Ουέιντ 19, Πολ 3, Μπος 3, Χάουαρντ 10, Μπραντ, Αντονι 27.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ