Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παραδέχτηκαν την ανωτερότητά μας

Ακόμα και οι υπερόπτες Αμερικανοί μας «έβγαλαν το καπέλο». «Υπόθεση καρδιάς» για τον Γιαννάκη η επιτυχία

Συνήθως μετά από μια επιτυχία - ειδικά της εμβέλειας που είχε η χτεσινή - οι πρωταγωνιστές (λιγότερο πάντως από τους κάθε είδους δημοσιολάγνους καπηλευτές) λένε και «μια κουβέντα παραπάνω». Θετική εξαίρεση αποτέλεσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και οι διεθνείς. «Αποκαλύπτοντας» έτσι, ένα από τα βασικά συστατικά των επιτευγμάτων τους.

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Ολοι έλεγαν πως ήταν όνειρο να κερδίσουμε τους Αμερικανούς, αλλά εμείς αποδείξαμε πως όταν πιστεύεις στις δυνατότητές σου μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Ολα τα παιδιά έχουν θέληση, πάθος μα πάνω απ' όλα έχουν χαρακτήρα. Είναι μεγάλοι παίκτες και βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Νιώθω περήφανος γιατί με το μπάσκετ που παίζει αυτή η ομάδα καταξιώνεται αυτό που διδάσκουμε τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ντρίμπλα και σουτ, αλλά και καρδιά και ψυχή και σύστημα».

Μιχάλης Κακιούζης: «Ο,τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα, το έχει πετύχει, έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά. Δε φοβηθήκαμε. Ο καθένας από μας δίνει και την ψυχή του στην Εθνική. Αν και κουρασμένοι από ολόκληρη τη σεζόν, πιστέψαμε στους εαυτούς μας».

Την ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας (κάνοντας την ανάγκη τους φιλότιμο) αναγνώρισαν και οι αντίπαλοι. Ο εκλέκτορας των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, παραδέχτηκε: «Προφανώς και η ελληνική ομάδα έκανε καταπληκτική δουλιά. Δεν ήταν έκπληξη. Γνωρίζαμε καλά πως είχαν σπουδαία ψυχή και απίστευτη ομόνοια. Το άξιζαν. Είναι απίστευτος ο τρόπος που παίζει άμυνα η Ελλάδα. Αυτή η ομάδα αξίζει το χρυσό μετάλλιο». Καρμέλο Αντονι: «Τα συγχαρητήριά μου στην Ελλάδα, για το ότι κατάφερε να ανατρέψει μια σε βάρος της διαφορά 12 πόντων και να προχωρήσει με ένα σερί 14-0. Τους βγάζω το καπέλο για τον πολύ καλό τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν και το πόσο σκληρά πάλεψαν, κάτω από τέτοια πίεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ