Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Νεανική φλόγα σε όλη τη χώρα

Σάλπισμα «Ανυπόταχτης επιλογής, με το ΚΚΕ για την ανατροπή» ηχεί στις εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που κορυφώνονται απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα.

Αυτό το ταξίδι του Φεστιβάλ θα «ρίξει άγκυρα» στην Αθήνα, στις 13 - 14 - 15 και 16 Σεπτέμβρη στο γνωστό χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια, ενώ τις ίδιες περίπου μέρες (14-16 Σεπτέμβρη) θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ. Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσουν στην Αθήνα η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης και στη Θεσσαλονίκη ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μέχρι τότε όμως, το ραντεβού της νεολαίας στην κόκκινη πολιτική γιορτή δίνεται σε πόλεις όλης της Ελλάδας.

Σήμερα Σάββατο
  • Αγρίνιο, στο Δημοτικό Πάρκο, στις 8.30 μ.μ. Σήμερα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα γίνει συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές με τους: Γιώργο Σολτάτο, υποψήφιο νομάρχη Αιτ/νίας της ΝΑΣ, Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια δήμαρχο Αμφιλοχίας με τη ΔΑΣ και τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • Σέρρες, στις 8 μ.μ., στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων. Σήμερα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα χαιρετίσει η Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια νομάρχης και θα μιλήσει η Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια δήμαρχος Σερρών. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην ποίηση του Μπρεχτ από μέλος της Ενωσης Συγγραφέων Νομού Σερρών και ροκ συναυλίες από ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.
  • Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη και τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Χαλίτσιο. Λαϊκό γλέντι από το μουσικό σχήμα «Η παρέα». Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης.
  • Γιαννιτσά, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Πολύκεντρου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Βαλαβάνης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιαννιτσών Δημήτρης Κουρτέλης. Θα ακολουθήσει συναυλία με ελληνικό και ξένο ροκ από τους «Copy Left».
  • Καβάλα, στις 6.30 μ.μ., στο Πάρκο Φαλήρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο άνθρωπος αυτός ο γίγας», παράσταση «Καραγκιόζη» και συναυλίες. Θα μιλήσει ο Δήμος Ζαχαριάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χρήστος Ποτόλιας, νομάρχης της ΝΑΣ Καβάλας.
Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή
  • Κομοτηνή, στην παλιά Νομική, στις 6 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, σήμερα, μουσικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ και στον Γιάννη Ρίτσο, μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και συναυλίες. Θα απευθύνει χαιρετισμό αντιπροσωπεία του ΤΚΡ Τουρκίας και θα μιλήσει ο Δ. Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Τη δεύτερη μέρα περιλαμβάνει κουβανέζικο πάρτι, βιβλιοπαρουσίαση του «Ο άνθρωπος αυτός ο γίγας», παράσταση «Καραγκιόζη», συναυλίες. Θα μιλήσει ο Νίκος Φακιρίδης, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Ροδόπης.
  • Κοζάνη, στην πλατεία της Σκάρκας. Σήμερα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. και αύριο στις 7 μ.μ. Την πρώτη μέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα μπάσκετ, αφιέρωμα στην ερασιτεχνική δημιουργία με συγκροτήματα της πόλης, αφιέρωμα με θέμα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών», προβολή της ταινίας «Viva Cuba». Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη περιλαμβάνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, θεατρικό σκετς με τον Γ. Κοντορίκο, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Ν. Τσάμπουρα.
  • Αρτα, στο Κάστρο, στις 8.30 μ.μ. Σήμερα, θα μιλήσει η Αθηνά Γκεσούλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Αύριο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Δημοτικές εκλογές και νεολαία», με τους: Ευάγγελο Χαρακλιά, υποψήφιο νομάρχη Αρτας της ΝΑΣ, Γιώργο Βαΐτση, υποψήφιο δήμαρχο της «Αριστερής Συμπαράταξης», Μαριάνα Αντρεά, νομαρχιακή σύμβουλο και μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Γρηγόρη Καραγιάννη, γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ.
Αύριο Κυριακή
  • Πύργος, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γιάννης Γιάνναρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Αργος, στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΔΑΣ, Χρήστος Καλογερόπουλος, και ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Φλώρινα, στην κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσουν ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Βασίλης Καραντζίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΣ Γιώργος Μούλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ