Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Εθνική από ... ασήμι

Παρά τη βαριά ήττα στον τελικό από την Ισπανία η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ

Το όνειρο δεν ολοκληρώθηκε. Η εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 70 - 47 στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας και έχασε χρυσή ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του κόσμου και να εξασφαλίσει από τώρα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αξια συγχαρητηρίων η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα και παρά το γεγονός πως ανέτρεψε γρήγορα το σε βάρος της 2 - 0 σε 4 - 2 και λίγο μετά σε 9 - 8, εν συνεχεία παραχώρησε το προβάδισμα στην Ισπανία. Με ένα σερί 10 - 1 χάρη στους Καλντερόν και Ναβάρο, που χτυπούσαν από την περιφέρεια, οι Ιβηρες βρέθηκαν να προηγούνται με 10 - 18 20΄΄ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο και ολοκληρώθηκε με 12 - 18 χάρη σε καλάθι του Σχορτσιανίτη σχεδόν με την εκπνοή.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την εθνική ομάδα, καθώς οι Ισπανοί με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα να πυροβολεί από την περιφέρεια ξέφυγαν με 12 - 28 (7:05 πριν το ημίχρονο), ολοκληρώνοντας ένα σερί δέκα αναπάντητων πόντων. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξαν σημεία ανάκαμψης μειώνοντας σε 16 - 28 μέσα σε ένα λεπτό, ωστόσο η κακή περιφερειακή άμυνα σε συνδυασμό με την έλλειψη λύσεων στην επίθεση έφερε την Ισπανία με ένα γρήγορο 7 - 0 στο 35 - 16, 3:27 πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Η εθνική ομάδα με ένα ακόμη 4 - 0 πλησίασε ξανά στους 15 (20 - 35), όμως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, όταν ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ με τρίποντο έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους 20 πόντους, 43 - 23.

Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να ροκανίσει τη διαφορά. Η άμυνα βελτιώθηκε πολύ οδηγώντας την Ισπανία σε «σκοτωμένες» επιθέσεις και άστοχα σουτ από την περιφέρεια, ωστόσο η επίθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παρέμενε προβληματική. Ετσι, οι πολλές χαμένες ισπανικές επιθέσεις δεν αξιοποιήθηκαν στο άλλο μισό του γηπέδου και η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, 30 - 50 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας

Eurokinissi

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας
Η κατάσταση δε διορθώθηκε ούτε στην τέταρτη περίοδο. Το 36 - 54 με καλάθι του Σπανούλη δε στάθηκε αρκετό για να δώσει το σύνθημα αντεπίθεσης για την ελληνική ομάδα, αφού οι Ισπανοί με δύο τρίποντα του Γκαρμπαχόσα έφτασαν τη διαφορά στο 36 - 62 (!), περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη της συνάντησης. Ακόμη και η ...ειδική στις ανατροπές ελληνική ομάδα δεν μπορούσε πλέον να αναστρέψει τη σε βάρος της κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 12 - 18, 11 - 25 (23 - 43) 11 - 11 (34 - 54), 13 - 16 (47 - 70). Οι σκόρερ των δύο ομάδων: Ελλάδα: Παπαλουκάς 10, Σχορτσιανίτης 2, Σπανούλης 4, Βασιλόπουλος, Φώτσης 7, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 1, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 4, Παπαδόπουλος 2, Κακιούζης 17,

Ισπανία: Ναβάρο 20, Ρέγες 10, Φερνάντεθ, Μ.Γκασόλ 2, Χιμένεθ 4, Μούμπρου, Γκαρμπαχόσα 20, Καλντερόν 7, Σ. Ροντρίγκεθ, Μπ. Ροντρίγκεθ 6, Καμπέθας 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ