Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Καταδικάστε τους υποστηρικτές της ΚΑΠ!»

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης της πάλης ενάντια στα καταστροφικά μέτρα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε η ΕΟΑΣΝΛ, οι επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των υποστηρικτών της ΚΑΠ, της αντιαγροτικής πολιτικής, των μεγάλων υποσχέσεων. «Οι αγρότες δεν πρέπει να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να στείλουν με την ψήφο τους το μήνυμα της αγανάκτησής τους», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη η ΕΟΑΣΝΛ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται: «Συνολικά, τα αγροτικά προϊόντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα τιμής και διάθεσης. Χαμηλότερες τιμές ή στην καλύτερη περίπτωση ίδιες με πέρυσι, παρά την αύξηση του κόστους παραγωγής, έχουμε σχεδόν σε όλα τα προϊόντα ως τώρα. Κεράσια, βιομηχανικό ροδάκινο και αχλάδια, σιτάρι, καπνά, τομάτα, επιτραπέζια σταφύλια, ενώ και αυτά που ακολουθούν όπως μήλα, οινοποιήσιμα σταφύλια, τεύτλα, βαμβάκι θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Φαίνεται ολοκάθαρα σε όλους τους αγρότες πως η εφαρμογή της ΚΑΠ αποτελεί την ταφόπλακα της ελληνικής μικρομεσαίας αγροτιάς. Κοινή διαπίστωση αποτελεί πως χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στην ΚΑΠ μέχρι την ανατροπή της και πως ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η κινητοποίηση των αγροτών για αλλαγή αυτής της πολιτικής σε κοινή πορεία με τους εργαζομένους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία. Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να απαιτήσει από τους εμπόρους και εκκοκκιστές την κατάθεση εγγυητικής επιστολής στην τράπεζα για να έχουν δικαίωμα να εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης των αγροτών και "κανονιών" που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σε Αγιά, Τύρναβο και σε άλλες περιοχές. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Ζητάμε αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, ώστε να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των αγροτών που θα προκύψει εξαιτίας της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ σε μια σειρά προϊόντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ