Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θεσσαλονικιώτικα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «αλλάζει», «αναπτύσσεται», «αξιοποιείται», γίνεται «πρωτεύουσα». Το ανακάλυψε χτες ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τα έργα του μετρό και του αεροδρομίου.

Εν ολίγοις, η πόλη παθαίνει ...ό,τι παθαίνει κάθε χρόνο όσο γίνεται η ΔΕΘ. Οι πρωθυπουργοί μιλούν γι' αυτή με τα πιο πομπώδη λόγια και ανακοινώνουν «μεγάλα» έργα. Πάντα έργα που αφορούν τη μετακίνηση και τη μεταφορά εμπορευμάτων, φυσικά.

(Υπάρχει μια αλλεργία για οποιαδήποτε δημόσια επένδυση, που θα δημιουργούσε σταθερή δουλιά και σίγουρο μέλλον στη Βόρεια Ελλάδα γενικώς, όπως είναι γνωστό).

Τον υπόλοιπο χρόνο πάντως, η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στην ανεργία, στους φορομπήχτες δημάρχους, στην υποβάθμιση, στην ιδιωτικοποίηση και τις ρεμούλες κάθε είδους.

ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΙΑ για να κάνουν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων ο υπουργός Εργασίας, Σάββας Τσιτουρίδης. Πρέπει, λέει, να επανεξετάσουν τις χορηγήσεις αναπηρικών συντάξεων και να δουν τι δεν πάει καλά...

Δεν έχουμε, φυσικά, καμία αμφιβολία ότι θα ανακαλύψουν ...διάφορα περίεργα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, όταν έχει κανείς στην κυβέρνηση 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ; Ομως, ξέρουμε τι θα κάνουν στη συνέχεια...

Είναι απλό: Θα ξαναφτιάξουν καταλόγους, και θα αξιοποιήσουν την όλη διαδικασία για τους δικούς τους προεκλογικούς και ρουσφετολογικούς λόγους. Αφού, βέβαια, προηγηθεί μια βαρύγδουπη ανακοίνωση για διαφάνεια στις νέες χορηγήσεις.

Βεβαίως, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση δεν έχουν την ίδια ...αγωνία για τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ. Δεν προτίθενται καθόλου στο να προσανατολίσουν τις υπηρεσίες τους να ψάξουν αυτό το θέμα, που δημιουργεί πραγματική αιμορραγία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Βλέπετε, κάτι τέτοιο θα ήταν σαφώς ...αντιαναπτυξιακό. Θα δυσκολεύονταν οι «επενδυτές» να αποφασίσουν νέες επενδύσεις, όταν τους ταλαιπωρούν με κάτι ασήμαντα πράγματα όπως οι εισφορές που οφείλουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ