Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διάβαζε παραμέσα

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Ας αφήσουμε σήμερα τις «υπογραμμίσεις» να μιλήσουν μόνες τους.

Χώρο στα «εξάστηλα»! Τους κράχτες που με τη δύναμη της καθημερινής πρωτοσέλιδης μαζικής προπαγάνδας δημιουργούν την εντύπωση. Αυτήν απ' όπου αρχίζει μετά το τηλεοπτικό παπαγάλισμα, έτσι που κανείς να μη ξέρει ποτέ πού είναι η είδηση και πού η φήμη.

Η «εξαγγελία» για το επίδομα στις συντάξεις είναι μια ξεδιάντροπη απάτη. Ανακοινώνει σήμερα ότι θα δώσει 35,2 ευρώ, το ...2007, δηλαδή την προεκλογική χρονιά, όμως με προεξόφληση ψήφου ήδη από φέτος στις δημοτικές εκλογές και χρέωση των συνταξιούχων να περιμένουν κι άλλα τρία χρόνια για να πάρουν το υπόλοιπο των 140 ευρώ που έτσι κι αλλιώς τους χρωστάνε. Ενα επίδομα που το έχουν ήδη πληρώσει χρυσό σε ψήφους πρώτα στο ΠΑΣΟΚ, μετά στη ΝΔ και καλούνται να το ξαναπληρώσουν για τουλάχιστον δύο ακόμα εκλογικές αναμετρήσεις.

Εχουν κάθε λόγο όχι μόνο να μαυρίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και να δηλώσουν έγκαιρα, πριν τις εκλογές, ότι δεν είναι ζήτουλες!

Εκτός των άλλων, ο τίτλος είναι και παραπλανητικός, καθώς η ρύθμιση θα αφορά μόνο σε δημόσιους υπαλλήλους, αλλά ήδη ο τίτλος δημιουργεί εντύπωση ότι τους αφορά όλους και σαν τέτοιος επιδιώκει να περάσει ως φήμη από στόμα σε στόμα.

Το ωραίο είναι πως στην έτερη των κυβερνητικών εφημερίδων που πανηγυρίζει στο 1ο θέμα για τα 140 ευρώ, στην ίδια πρώτη σελίδα ανακοινώνεται ότι θα κοπούν αναπηρικές συντάξεις!

Ατυχής η αντιμετώπιση από τις αντιπολιτευόμενες, καθώς η ΝΔ απλά αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ και στην προπαγάνδα. Ετσι γίνεται, πάντα στο παρά 5' εξαγγέλλεται το ψίχουλο.

Πάμε στα άσχετα: Αυτή η Ευρώπη, διαμαρτύρεται σαν κάτι «παρθένες». Πάντα μια κακή Αμερική της φταίει. Τίποτα δεν ήξερε για τις φυλακές των ΗΠΑ στο έδαφός της. Τόσο ξέφραγο αμπέλι είναι; Κι αν είναι, γιατί αναστατώνεται; Για το ξεβράκωμα; Κι αυτός ο αρχισυντάκτης στο «ΒΗΜΑ», τι θέλει και ρωτάει πρωτοσέλιδα «πού είναι οι φυλακές της ντροπής;». Μια ερώτηση στους διαδρόμους του συγκροτήματος θα αρκούσε...

Ωραία τα εξώφυλλα των βιβλίων στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Να παρουσίαζε κι ορισμένα από το περιεχόμενο όπου ο Μιλτιάδης και ο Κολοκοτρώνης στα πλαίσια της «διαθεματικότητας» εμφανίζονται ως διαχρονικοί ελευθερωτές μιας πατρίδας που επίσης διαχρονικά έχει έναν και τον αυτό εχθρό που ανάλογα με τη σελίδα ονομάζεται Πέρσης, Βούλγαρος, Τούρκος, Γερμανός, αλλά είναι πάντα ένας. Με εύλογη την ερώτηση του πιτσιρικά «μπαμπά εσείς οι αρχαίοι όταν πολεμούσατε...».

Τα ωραιότερα περί των νέων βιβλίων στον αυριανό «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ