Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Μετά τις εκλογές το ξεπούλημα

Για μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές μεταθέτει η κυβέρνηση το ξεπούλημα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ), σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η «Ολυμπιακή» θα πετά μέχρι τις επόμενες εκλογές με την παρούσα μορφή και δομή, ο υπουργός δήλωσε: «Σαφώς και θα πετάει η "Ολυμπιακή". Εμείς επιχειρούμε να επιλύσουμε αυτό το δύσκολο, σύνθετο πρόβλημα. Απαιτεί νομικές διεργασίες λεπτές, απαιτείται χρόνος. Είμαστε σε μόνιμη, σταθερή και καλή συνεργασία με τις Βρυξέλλες, αλλά μέχρι το να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα, η "Ολυμπιακή" θα πετάει». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν θα γίνει νέος διαγωνισμός για την πώληση των ΟΑ, είπε πως «δεν υπάρχει νέος διαγωνισμός».

ΟΤΕ

Για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ, ο Μ. Λιάπης ανέφερε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα οριστεί «Σύμβουλος Αποκρατικοποίησης», ο οποίος θα κάνει έρευνα αγοράς στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και μέσα στους 3-4 επόμενους μήνες θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση. Οριστικές αποφάσεις θα πάρει η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί την πρόταση του «Συμβούλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική απόφαση για την περαιτέρω εκποίηση μετοχών του ΟΤΕ θα ληφθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη. Τέλος, ο Μ. Λιάπης ρωτήθηκε αν υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, αλλά απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο ...Σύμβουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ