Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Ενοχοποιεί τους εργαζόμενους!

Εξυπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των εφοπλιστών και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, απαξιώνει κάθε μέτρο προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, όπως προκύπτει από έγγραφο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Πειραιά, σύμφωνα με το οποίο οι έλεγχοι στη Ζώνη του Περάματος θα μειωθούν!

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος όχι μόνο δεν παραδέχτηκε τις κυβερνητικές ευθύνες, αλλά προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους ίδιους τους εργαζόμενους για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι από το Φλεβάρη του 2006 έχει λήξει η θητεία των δύο μελών του ΚΕΠΕΚ και τα σωματεία της Ζώνης δεν ορίζουν εκπροσώπους για την ανασύσταση των Επιτροπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας των πράξεών τους! Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι προχτές - μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε - εκδόθηκε υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι έλεγχοι στους τόπους δουλιάς θα είναι καθημερινοί... κατά τις εργάσιμες μέρες και τις ώρες λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Β. Νικολαΐδου κατήγγειλε ότι λόγω της υποβάθμισης των ελέγχων στους τόπους δουλιάς, τα ατυχήματα στη Ζώνη είναι συχνά. Αυτά τα προβλήματα, είπε η βουλευτής, δεν είναι σημερινά, καθώς 15 ολόκληρα χρόνια γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης των ελέγχων και είναι χαρακτηριστικό ότι στα σωματεία της Ζώνης δηλώθηκε ότι «επειδή συμβαίνουν περισσότερα ατυχήματα στους οικοδόμους θα γίνονται εκεί οι έλεγχοι»! Το θέμα, τόνισε, είναι ότι δεν έχουν στελεχωθεί αυτές οι υπηρεσίες ελέγχου καθώς λείπει περίπου το 35% του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ