Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γιουρούσι για τις «ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Την άμεση ενεργοποίηση των γραφείων είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών σε όλες τις Εφορίες ζήτησε από τους διευθυντές των ΔΟΥ ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντ. Μπέζας, μετά τις διαπιστώσεις τους ότι σε ορισμένες ΔΟΥ τα γραφεία αυτά είτε δεν έχουν συσταθεί είτε λειτουργούν με ελλείψεις.

Οι εν λόγω κατευθύνσεις δόθηκαν στην κυβέρνηση σε πόρισμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν σε 17 δισ. ευρώ, από τα οποία «εισπράξιμα» θεωρούνται τα 4 με 5 δισ. ευρώ. Η ενεργοποίηση των εν λόγω γραφείων στις Εφορίες θα σημάνει την έναρξη σειράς μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών, πρώτα και κύρια των μικρών επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, σε πρόσφατη σύσκεψη με τους επικεφαλής των ΔΟΥ της Αττικής, προειδοποίησε με πρόστιμα και άλλες διοικητικές κυρώσεις όσους αργοπορήσουν στην υλοποίηση των εντολών. Χαρακτηριστικά έλεγε πως όσοι από τους εφόρους δεν προχωρήσουν τη διαδικασία από την 1η Νοέμβρη και μετά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις απευθείας στο γραφείο του υπουργού Γ. Αλογοσκούφη. Στις άμεσες προτεραιότητες της Εφορίας μπαίνουν ακόμη περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φέρονται να μην έχουν αποδώσει ΦΠΑ μέσα στο 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ