Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Μια Ελλάδα που ... συμφέρει

Μια Ελλάδα απέραντο «σούπερ μάρκετ» ευκαιριών για σίγουρο, γρήγορο και μεγάλο κέρδος, με άφθονη κρατική υποστήριξη σε χρήμα και νομοθετικές διευκολύνσεις, παρουσίασαν χτες στους Αραβες, συμμετέχοντες στο Ελληνο-αραβικό φόρουμ, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και στην έγκριση χρηματοδότησης περισσότερων από 250 τουριστικών επενδυτικών σχεδίων, στις συμπράξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που επιλέγονται από την κυβέρνηση για τη «βιώσιμη αξιοποίηση» των τουριστικών ακινήτων, καθώς και στις νέες χωροταξικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε συνδυασμό με το νέο «λειτουργικό καθεστώς αδειοδότησης τουριστικών επιχειρήσεων». Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να «δελεάσει» τα αραβικά κεφάλαια, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το σύνολο αυτής της πολιτικής «υποκλίνεται» στις επιχειρηματικές αξιώσεις για εύκολο κέρδος και υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου, που από τη μία απαρίθμησε τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης και από την άλλη επισήμανε την εξάπλωση του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, για να αποδείξει ότι η χώρα μπορεί να γίνει ένας πρώτης τάξης «μεσάζοντας».

Στο φόρουμ μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ Δ. Μανιατάκης, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της επιχείρησης να καταστεί «προνομιούχος εταίρος» για τις αραβικές επιχειρήσεις και μέσω της θυγατρικής εταιρείας συμμετοχών που έχει δημιουργήσει να «διεθνοποιηθεί» τόσο στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, όσο και στις αραβικές χώρες. Στόχος που προφανώς απαιτεί στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ