Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Παιγνιωδώς»... μουσικο-θεατρικά

Η νέα ομάδα «Ζού-Λού», θα παρουσιάσει (21-30/9, 9.30 μ.μ.) στο θέατρο «Εμπρός» το έργο «Παιγνιωδώς». Η παράσταση ασκεί κριτική και στις δύο κυρίαρχες τάσεις αντιμετώπισης του παιδικού νου: και σε αυτήν που τον θεωρεί υποδεέστερο εκείνου των ενηλίκων, αλλά και σ' εκείνη που βλέπει στα παιδιά τους μελλοντικούς τηλεθεατές των talent shows και των reality. Οι νέοι καλλιτέχνες επιθυμούν να σταματήσει ο όρος «παιδικά τραγούδια» να παραπέμπει σε παιδαριώδεις μουσικές και στίχους, και γενικότερα να πάψει ο διαχωρισμός «μουσική για παιδιά» - «μουσική για μεγάλους». Μέσα από το έργο γίνεται μία ιδιότυπη ιστορική αναδρομή, που παρουσιάζει σπουδαίες στιγμές της δημιουργίας παιδικού τραγουδιού στην Ελλάδα.

Θα ακουστούν τραγούδια των δίσκων: «Εδώ Λιλιπούπολη» (στίχοι: Μ. Κριεζή, μουσική: Δ. Μαραγκόπουλος, Λ. Πλάτωνος, Ν. Κυπουργός). «Μελωδόνια» (στίχοι: Π. Παμπούδη, μουσική: Π. Περάκης). «Μίλα μου για μήλα» (στίχοι: Ευγ. Τριβιζάς, μουσική: Στ. Παπασταύρου). «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» (παραμύθι: Hans Christian Andersen, μουσική: Λ. Πλάτωνος). «Οι δραπέτες της σκακιέρας» (στίχοι: Ευγ. Τριβιζάς, μουσική: Γ. Κουρουπός) κ.ά.

Πρόκειται για μια ομάδα νέων καλλιτεχνών (τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί), η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το «Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης» του Σπύρου Σακκά. Με πολλή φαντασία και σεβασμό διασκεύασαν όμορφα παιδικά τραγούδια και τα παρουσιάζουν με τρόπους που προκαλούν πότε γέλιο και πότε συγκίνηση. Για την παράσταση βιντεοσκόπησαν και ηχογράφησαν κομμάτια η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Σαβίνα Γιαννάτου. Σενάριο: Κατερίνα Φωτεινάκη, Βασιλεία Βαξεβάνη. Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Αγγελος Αγγέλου, Εύη Αράπη, Στράτος Αχλάτης, Θάνος Δασκαλόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου, Μάνος Λυδάκης, Μαρία Νίκα, Γιώργος Νούσης, Σωτηρία Ρουβολή, Ανδρέας Στεργίου, Ευαγγελία Τσιάρα, Κατερίνα Φωτεινάκη, Ιωάννα Χεϋτζάνογλου. Κινησιολογική επιμέλεια: Μάρθα Κλουκίνα, Δάφνη Στεφάνου. Χορογραφίες - κλακέτες: Θάνος Δασκαλόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Γαρυφαλλιά Τσιάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ