Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Η πλειοψηφία στην πεπατημένη της συναίνεσης

Εδώ και τώρα ταξικοί αγώνες από τα κάτω!

Μετά από τις κορόνες του καλοκαιριού για την «επανάσταση» που θα έκαναν τη φετινή χρονιά από το Σεπτέμβρη, που όμως δεν έκαναν πέρσι, όταν ψηφιζόταν ο αντιδραστικός Ν. 3475/06 για την ΤΕΕ, οι δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, το μόνο που αποφάσισαν μέχρι στιγμής ήταν μια παράσταση στο ΥΠΕΠΘ για να διαπραγματευθούν να μπουν όλες οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Να νεκραναστήσουν δηλαδή το Ν. 2640/98, τον ν. Αρσένη, όταν τόσα χρόνια η ΟΛΜΕ τον είχε στην προμετωπίδα της για την κατάργησή του.

Στα κείμενά τους στην προηγούμενη περίοδο προσπαθούσαν να στήσουν το πανεκπαιδευτικό μέτωπο με το «Φάρο» της ΟΛΜΕ.

Τώρα που οι δάσκαλοι είναι ήδη στον αγώνα, τούτοι περί άλλα τυρβάζουν!

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ αφού όλη την περσινή χρονιά πρότεινε να μπουν σε πραγματικό αγώνα οι καθηγητές με αναπροσανατολισμό αιτημάτων όπως προτείνει το ΠΑΜΕ Εκπ., από τις 30 Αυγούστου πρότεινε πρόγραμμα δράσης με δύο 48ωρες απεργίες ( 27-28 Σεπτέμβρη και δεύτερη μέσα στον Οκτώβρη) ακόμα και χωρίς εισήγηση προς τις ΓΣ του κλάδου. Στη συνεδρίαση στις 13/9/06 ξαναπρότεινε το ίδιο με ημερομηνίες την πρώτη το πρώτο δεκαήμερο Οκτώβρη και τη δεύτερη το τρίτο δεκαήμερο Οκτώβρη ή το πρώτο δεκαήμερο Νοέμβρη με ενημέρωση του λαού, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, μέτρα στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων και παραπέρα κλιμάκωση. Τον ταξικό συντονισμό με τα συνδικάτα που βρίσκονται στο ΠΑΜΕ μακριά από ξεπουλημένα πλαίσια - αιτήματα των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ. Η κεντροαριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ ακόμη και σήμερα συσκέπτεται...

Φυσικά, δεν αποκλείεται - με βάση και την προηγούμενη εμπειρία - να δούμε εκφυλιστικές-απεργιακές ντουφεκιές για τα μάτια του κόσμου, από το διαχειριστικό μπλοκ που συναινεί στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναδεικνύοντας το βάθος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, είναι ήδη στα σχολεία και θα πάρει πρωτοβουλίες από τα κάτω μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να συγκρουστούν με την πολιτική του δικομματισμού και των ΣΥΝεταίρων του.


Κώστας ΣΜΠΟΝΙΑΣ
Στέλεχος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικώνΜέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ