Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Σε διαβούλευση η «Πρότυπη Σύμβαση Μεταφοράς»

Τρίτο και τελικό στάδιο της αντιλαϊκής «απελευθέρωσης» αγοράς του φυσικού αερίου αποτελεί η «Πρότυπη Σύμβαση Μεταφοράς», το σχέδιο της οποίας δημοσιοποίησε και έθεσε ταυτόχρονα χτες σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης. Η σύμβαση καθορίζει τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα μπορούν να κλείνουν συμφωνίες με τους πελάτες τους οι έμποροι φυσικού αερίου που εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

Κι αυτή τη φορά, οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων θα καταλήγουν στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνου για τα ενεργειακά θέματα, Ν. Στεφάνου. Μετά το τέλος της διαβούλευσης θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα σημάνει και την ολοκλήρωση των βασικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την παράδοση και της αγοράς του φυσικού αερίου στους ιδιώτες. Οι κρατικές επαφές και συμφωνίες για προμήθεια φυσικού αερίου τόσο από τη Ρωσία και την Αλγερία που ισχύουν τώρα, όσο και από την Αίγυπτο μελλοντικά, αλλά και η λειτουργία του αγωγού Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας ολοκληρώνουν το ιδανικό πλαίσιο εμπλοκής και υπερκερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και σ' αυτό τον τομέα.

Σε νομοθετικό επίπεδο, είχαν προηγηθεί το Μάρτη του 2006 η υπουργική απόφαση για τα τιμολόγια μεταφοράς φυσικού αερίου και φυσικά η ψήφιση του βασικού νόμου της «απελευθέρωσης», 3428/2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ