Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΤΕ: Σε μία ακόμα Σύμβαση - εμπαιγμό έβαλε χθες την υπογραφή της η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ συμφωνώντας με τη διοίκηση του ΟΤΕ να δοθούν αυξήσεις - ψίχουλα, που κινούνται στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης και είναι λίγο πάνω από τη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συμφώνησαν σε διετή σύμβαση εργασίας με μεσοσταθμικές ετήσιες αυξήσεις 4,07% για το 2006 και 4,25% για το 2007. Η ΕΣΚ ΟΤΕ καταψήφισε τη Σύμβαση. Κατήγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας, σημειώνοντας ότι πέταξε στο καλάθι τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΛΑΡΙΣΑ: Αγωνιστική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι εποχικοί εργάτες στα εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, στη Λάρισα, διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους. Το νέο αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, με νέα συγκέντρωση. Την αναγκαιότητα συνέχισης των αγώνων υπογράμμισαν μιλώντας στη συγκέντρωση ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Π. Λιόλιος, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και αντιπρόεδρος του ΕΚΛ και η Αννα Τσιάρα, εκπρόσωπος των εποχικών εργατών.

ΜΕΤΡΟ: Τη στάση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ που στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Ενότητα» (στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΝ) - για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις - ψίχουλα, χαιρετίζει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Μετρό του ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις διάλυσης του Σωματείου, να αγωνιστούν για πραγματικές εργασιακές σχέσεις και για μισθούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ