Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στην κάλπη με κριτήριο τα συμφέροντα της τάξης σας

Στις καπνεργάτριες της ΣΕΚΕ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τις καπνεργάτριες
Από τη συζήτηση με τις καπνεργάτριες
Με τόλμη και με κριτήριο την κοινωνική τους θέση, τα συμφέροντα της τάξης τους, να αποφασίσουν να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Να μπουν αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα, με το ταξικό κίνημα και σε συμπόρευση με τη φτωχομεσαία αγροτιά, σε πορεία σύγκρουσης με την πολιτική που τους καταπιέζει, που τους σπρώχνει στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια. Και μπροστά στην κάλπη να κάνουν το βήμα: Να στηρίξουν μαζικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και οι άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις. Γιατί και την επομένη των εκλογών θα είναι δίπλα και μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργατών και των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το πρωί στις εργάτριες που δουλεύουν στο καπνεργοστάσιο της ΣΕΚΕ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Συνοδευόμενος από στελέχη του ΠΑΜΕ και του Παγκαπνεργατικού Συνδικάτου ο Γ. Μαρίνος βρέθηκε στο τελευταίο καπνεργοστάσιο που απέμεινε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Το κλείσιμο και η μεταφορά των εργοστασίων, που πραγματοποιήθηκε με εντατικούς ρυθμούς τα προηγούμενα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα το 50% των καπνεργατών να μείνουν στην ανεργία. Σε συνδυασμό με την πορεία συρρίκνωσης της καπνοκαλλιέργειας, αλλά και την είσοδο των πολυεθνικών στη βιομηχανία του καπνού, η κατάσταση επιδεινώνεται σταθερά.

«Πρέπει να απολογηθούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα που στήριξαν την ΚΑΠ και τις αποφάσεις της για μείωση της παραγωγής του καπνού, αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή, που οδηγεί σε μαζική εγκατάλειψη της καλλιέργειας», είπε ο Γ. Μαρίνος. Απαντώντας στην αγωνία των καπνεργατριών που παλεύουν να συμπληρώσουν 100 μεροκάματα το χρόνο για να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας, αλλά και στο φόβο πως δε θα καταφέρουν ποτέ να βγουν στη σύνταξη, ο Γ. Μαρίνος παρουσίασε την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Ενα πλαίσιο μέτρων που απέρριψαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, κάλεσε τις καπνεργάτριες να πάνε στην κάλπη με κριτήριο την πείρα τους. Να καταδικάσουν τους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί είναι συνδιαμορφωτές της αντιλαϊκής πολιτικής. Και να πετάξουν με τις κλοτσιές έξω από το σπίτι τους όσους από αυτούς τολμήσουν να πάνε να παζαρέψουν την ψήφο τους, τάζοντας μια θέση λίγων μηνών στα παιδιά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η λαϊκή εξουσία διέξοδος από την κρίση του σάπιου καπιταλισμού (2012-03-16 00:00:00.0)
Να σπάσει ο φαύλος κύκλος (2009-09-05 00:00:00.0)
«Γυναίκα, ψήφισε ΚΚΕ για σένα και τα παιδιά σου!» (2007-09-15 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ (2007-09-04 00:00:00.0)
Αντίσταση στο «πετσόκομμα» 350 συναδέλφων τους (2006-10-20 00:00:00.0)
Ανταποδώστε το «μαύρισμα» στην κάλπη (2004-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ