Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδυνάμωση του δικομματισμού σε όλα τα επίπεδα

Να αξιοποιήσουν και τις τοπικές εκλογές για να κόψουν τη φόρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάλεσε τις γυναίκες η Αλέκα Παπαρήγα

Αμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή των κατοίκων όλης της γύρω περιοχής είναι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Αμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή των κατοίκων όλης της γύρω περιοχής είναι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
«Βάρβαρες» χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τις συνθήκες ζωής που διαμορφώνονται, καθώς μια σειρά κατακτήσεις παίρνονται πίσω: Θα ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης μέχρι τα 71 χρόνια, αυτός είναι ο στόχος. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα τα συρρικνώσουν, για να στρέψουν τον κόσμο σε συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και αλλού. Σταθερή δουλιά οι νέοι δε θα έχουν. Τα επιτόκια ανεβαίνουν. Αν έχεις μια σταθερή δουλιά, λες «θα στερηθώ και θα πληρώσω». Αν σε απολύσουν; «Αυτό σημαίνει γενικότερο "σμπαράλιασμα" της οικογένειας και της κοινωνικής ζωής», τόνισε.

Στη συνέχεια κάλεσε τις γυναίκες να διαλύσουν τις αυταπάτες τους λέγοντας: «Οι μάταιες ελπίδες ότι με πίεση στη μια κυβέρνηση ή ότι αν φύγει η ΝΔ από την εξουσία και έρθει το ΠΑΣΟΚ θα βελτιωθεί η κατάσταση, πρέπει να φύγουν από τη μέση. Ο κόσμος χρόνια τώρα βγαίνει στους δρόμους, διαμαρτύρεται, αλλά στο πολιτικό επίπεδο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τη μερίδα του λέοντος. Ελέγχουν όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά τους λοιπόν δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Θα σας το πω καθαρά: Δεν είναι ευαίσθητοι για το κλάμα της γυναίκας και για το παιδί της που δεν έχει δουλιά».

«Να καταλάβουν ότι τους πήρατε χαμπάρι!»

Για μια ακόμη απεργία στις 3 και 4 Οκτώβρη προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ
Για μια ακόμη απεργία στις 3 και 4 Οκτώβρη προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει να αποδυναμωθεί ο δικομματισμός σε πολιτικό, αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Εφερε σαν παράδειγμα το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, όπου πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ. «Δε χωρίζουμε -είπε- τους εργαζόμενους, αλλά όταν η πλειοψηφία του σωματείου αποτελείται από αυτούς που ακολουθούν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τυχαίο που το σωματείο δεν έχει πάρει απόφαση συμπαράστασης για τα παιδιά (σ.σ. τους εργαζόμενους στις εργολαβίες) που απεργούν. Αν ήταν στο σωματείο κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές δε θα υπήρχε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία; Ετσι είναι τα πράγματα»...

«Πρέπει να καταλάβουν ότι τους πήρατε χαμπάρι», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα. «Γιατί από τη στιγμή που αυτά τα κόμματα δε νιώθουν ήττα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω. Θα κάνουν ιδιωτικοποιήσεις, θα αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης εναλλάξ. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να ενωθεί ο λαός στη βάση του, να δημιουργηθεί μια μεγάλη συσπείρωση δυνάμεων, που δε θα τη βάλει στο χέρι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ. Δε λέμε ότι μόνο με τους κομμουνιστές μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε να διαμορφώνεται μια λαϊκή πλειοψηφία και η πίεση να έχει αποτελέσματα, μέχρι να ανατραπεί ριζικά αυτός ο συσχετισμός».

Ας τους κόψουμε τη φόρα στις εκλογές

Κουβεντιάζοντας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της περιοδείας
Κουβεντιάζοντας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της περιοδείας
Σ' αυτά τα πλαίσια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρουν οι τοπικές εκλογές, ώστε τα δυο κόμματα να χάσουν δυνάμεις. «Τότε θα φοβηθούν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο αν φοβηθούν θα κάνουν πίσω και το κίνημα να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις», ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τοπικούς άρχοντες, που θα μπαίνουν στους τόπους δουλιάς, θα παρέχουν δωρεάν παιδικούς σταθμούς και θα πολλαπλασιάζουν την αντίσταση.

Οι γυναίκες δέχονται μεγαλύτερη πίεση από αυτή την κατάσταση. Μην κάνουν πίσω από φόβο μήπως δε βρει το παιδί τους δουλιά. Σήμερα η νεολαία κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς στο σύνολό της. Σας καλούμε να γίνει μια δραστηριότητα σε όλες τις γυναίκες της περιοχής, να συνειδητοποιήσετε ότι αυτά που ζείτε εδώ είναι πανελλαδικά προβλήματα και να τους κόψουμε τη φόρα. Αυτή η δυσαρέσκεια, που πραγματικά υπάρχει, να μετατραπεί σε τιμωρία και των δυο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν. Τσακώνονται μεταξύ τους ερήμην του λαού. Να μην μπούμε ανάμεσά τους. Να τους εγκαταλείψουμε»!


Από τη συζήτηση με τις γυναίκες της Λάρυμνας
Από τη συζήτηση με τις γυναίκες της Λάρυμνας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ