Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ULEB
Χρονικό ενός προαναγελθέντος... διαζυγίου

Η τελευταία πράξη του... δράματος με τον τίτλο διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ παίζεται σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί η ένωση των λεγόμενων ισχυρών ομάδων της Ευρώπης (ULEB) θα πραγματοποιήσει την κλήρωση του ανεξαρτήτου από τους κόλπους της ΦΙΜΠΑ πρωταθλήματος. Η Σπαρτάκ Λένινγκραντ και η Λουγκάνο ήταν οι δυο τελευταίες ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, φτάνοντας έτσι τον αριθμό των συμμετοχών σε 24. Συνολικά, η νέα Ευρωλίγκα που αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 του Οκτώβρη θα έχει εκπροσώπηση από 13 ευρωπαϊκές χώρες. Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία έχουν τη μερίδα του λέοντος, στη διοργάνωση, όμως, θα υπάρχουν, ακόμη, ομάδες από Κροατία, Γιουγκοσλαβία, Σλοβενία, Ρωσία, Ισραήλ, Αγγλία, Λιθουανία, Ελβετία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Αναλυτικά οι ομάδες είναι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι (Ελλάδα) Παφ Μπολόνια, Μπενετόν Τρεβίζο, Κίντερ Μπολόνια, Βερόνα (Ιταλία), Ρέαλ, Μπαρτσελόνα, Εστουντιάντες, Τάου (Ισπανία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Τσιμπόνα -Ζαντάρ (Κροατία), Μπουντούτσνοστ (Γιουγκοσλαβία), Ολύμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Σπάρτακ Πετρούπολης (Ρωσία), Οβαρένσε (Πορτογαλία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Λόντον Τάουερς (Αγγλία), Σκαϊλάινερς Φραγκφούρτης (Γερμανίας) και Λουγκάνο (Ελβετία).

Ολοι οι αντίπαλοι έχουν χωριστεί σε γκρουπ επικεφαλής των οποίων έχουν τεθεί όσες ομάδες είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας το χρίσμα το παίρνει ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ, που θα είναι στο πρώτο γκρουπ μαζί με Παφ Μπολόνια, Ρεάλ και Ζαλγκίρις Κάουνας (υπερίσχυσε των Κροατών, λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών πριν από δυο χρόνια). Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο δεύτερο γκρουπ μαζί με Μπενετόν, Μπαρτσελόνα και Μπουντούτσνοστ. Η ΑΕΚ είναι στον τρίτο όμιλο με Κίντερ, Εστουντιάντες και Τσιμπόνα. Το Περιστέρι στον τέταρτο με Βερόνα, Ταουγκρές, Ολύμπια Λιουμπλιάνα. Το πέμπτο γκρουπ συγκροτούν Ζαντάρ, Σκαϊλάινερς, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Σπάρτακ Λένινγκραντ και το έκτο συμπληρώνουν Οβαρένσε, Σαρλερουά, Λόντον Τάουερς και Λουγκάνο. Οι ομάδες που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο δεν παίζουν μεταξύ τους, ενώ στα τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, δεν πρόκειται να παίζουν σύλλογοι από την ίδια χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League (2018-08-03 00:00:00.0)
Μονόδρομος η νίκη (2000-12-20 00:00:00.0)
Δοκιμασία για τρεις (2000-11-09 00:00:00.0)
Η άνοιξη της ΑΕΚ (2000-03-30 00:00:00.0)
Στα μαλακά ο Ολυμπιακός (1999-07-13 00:00:00.0)
Ομάδες - ασανσέρ (1996-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ