Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Δοκιμασία για τρεις

Εκτός έδρας αγωνίζονται σήμερα στις διοργανώσεις τους οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Περιστέρι

Το καλό πρόσωπο του Παναθηναϊκού περιμένει σήμερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Sportidea

Το καλό πρόσωπο του Παναθηναϊκού περιμένει σήμερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Τις δυνάμεις τους δοκιμάζουν σήμερα τρεις ελληνικές ομάδες, που αγωνίζονται εκτός έδρας για τη Σουπρολίγκα της ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα της ULEB. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στην πρώτη διοργάνωση και ο Ολυμπιακός με το Περιστέρι στη δεύτερη θα προσπαθήσουν, αν και έχουν δύσκολη αποστολή, να φύγουν αλώβητοι από ιδιαίτερα... σκληρές έδρες.

Ψάχνοντας την πρώτη νίκη

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα τη Σιένα, ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη Σουπρολίγκα αντιμετωπίζοντας την τοπική Μόντε Ντι Πάσι Σιένα, (21.30 ΤΕΜΠΟ) που μετράει ήδη 3 ήττες σε 3 αγώνες στη διοργάνωση. Οπως τόνισε ο προπονητής των «πρασίνων», που ως γνωστό προέρχονται από ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, στόχος της ομάδας είναι να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κάτι που μέχρι σήμερα το ψάχνουν όλοι στους πρωταθλητές Ευρώπης. «Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και να παίξουμε γρήγορα, απέναντι σε μία ομάδα που τρέχει, σουτάρει και γενικότερα η απόδοσή της εξαρτάται από τον έλεγχο του ρυθμού. Δεν είμαστε αργοί! Εχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν γρήγορα. Είναι λοιπόν, θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Πρέπει απλά να δεθούμε και να έχουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας. Εχουμε δουλέψει καλά και το αν βρήκαμε το ρυθμό μας θα το διαπιστώσουμε από την εικόνα που θα παρουσιάσουμε», δήλωσε ο Ζοτς, που δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κάτας και Μπαλογιάννη.

Οσον αφορά τους σημερινούς αντιπάλους, ο Γιουγκοσλάβος τόνισε ότι έχει μια πλήρη εικόνα για τη Σιένα, ενώ επισήμανε πως παρά την άσχημη ευρωπαϊκή πορεία μέχρις στιγμής, δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο. «Είχαν κάποια προβλήματα στην αρχή της σεζόν, λόγω τραυματισμών. Εκεί οφείλεται και το κακό ξεκίνημά τους στη Σουπρολίγκα. Τώρα όμως, είναι πλήρεις. Προσαρμόστηκαν και αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Επικράτησαν σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος (με Ρέτζιο Καλάμπρια και Μοντεκατίνι), ενώ είχαν πολύ καλή παρουσία και στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, όπου έχασαν στην παράταση. Σίγουρα μας περιμένει ένα δύσκολο ματς».

Οπως στη Λουμπλιάνα...

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σήμερα στην Πορτογαλία με αντίπαλο την πιο αδύνατη ομάδα του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκα, την Οβαρένσε (22.00). Πάρα το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι μέχρι στιγμής έχουν τρεις ήττες με διαφορά τουλάχιστον 15 πόντων, εντούτοις ο Ηλίας Ζούρος φαίνεται προσγειωμένος. «Η δυναμικότητά της είναι πολύ καλή. Δεν υπάρχει λόγος να την υποτιμήσουμε. Ολοι οι σύλλογοι που μετέχουν στη διοργάνωση είναι ισχυροί. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν και δε χαρακτηρίζουμε κάποιον πιο επικίνδυνο από κάποιον άλλον. Πάμε στην Πορτογαλία με σκοπό να συνεχίσουμε την επιτυχία της Λουμπλιάνας». Ο Ελληνας τεχνικός στηρίζει πολλά στην ιδιαίτερα ανεβασμένη ψυχολογία των παικτών του τόσο από τη νίκη στη Λουμπλιάνα όσο και από την πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Παρ' όλα αυτά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε απέναντι στο Μακεδονικό κάνει τον Ηλία Ζούρο να ζητάει από τους παίκτες του να μην επαναπαύονται..

Να ρεφάρει την ήττα...

Την εντός έδρας ήττα του από τη Ζαλκγίρις Κάουνας θα προσπαθήσει να ρεφάρει το Περιστέρι σήμερα στην Κροατία (21.00) με αντίπαλο τη Ζαντάρ, που αναζητεί την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε στους παίκτες του το γεγονός ότι η Ζαντάρ παίζει το τελευταίο της «χαρτί», καθώς και το γεγονός ότι διαθέτει μια πολύ καλή περιφέρεια. «Είναι ομάδα με ιστορία, ιδιαίτερα επικίνδυνη. Παίζει μοντέρνο μπάσκετ, είναι γρήγορη και διαθέτει πολύ καυτή έδρα. Ευελπιστώ πως η κούραση δε θα επηρεάσει τους παίκτες μου. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην περιφερειακή άμυνα, διότι αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο των Κροατών», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ