Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες μας»

Και χτες και σήμερα και κάθε μέρα στο δρόμο. Γιατί «δεν είμαστε συντεχνιακοί ζητιάνοι». «Τους επιστρέφουμε τα ψίχουλα». «Ο εμπαιγμός τους δεν περνάει». «Δεν αξιολογούμαστε, δε χειραγωγούμαστε»!

Είναι η απάντηση που έδωσαν για άλλη μια φορά χτες απεργοί εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια δυναμικής και πολύωρης παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι «Δεν είμαστε συντεχνία, παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία». Απαίτησαν: «15% στην παιδεία στο σχολειό», «Λεφτά για την παιδεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». Εκαναν σαφές ότι «εδώ θα είμαστε κάθε μέρα, αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες μας». Ενώ δεν ξέχασαν να καταδικάσουν τον αυταρχισμό, καθώς «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας, είναι μαριονέτα της ολιγαρχίας»! Και τα συνθήματα συνέχιζαν να πέφτουν βροχή: «Ακούστε τι λένε οι εκπαιδευτικοί, έξω απ' τα σχολεία οι χορηγοί». Επέλεξαν τους δρόμους για να παραχωρήσουν το πρώτο μάθημα, το «Α» του Αγώνα και της Αξιοπρέπειας.

Από τα μεγάφωνα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των δασκάλων και νηπιαγωγών εξέφρασαν εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητές, μαζικοί φορείς. Αμέσως μετά ακολούθησε συμβολική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών όπου και διαλύθηκε.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ