Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στους δρόμους και σήμερα για την Παιδεία

Στις 12 το μεσημέρι το ραντεβού των ταξικών δυνάμεων στα Προπύλαια. Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για συντονισμό του αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν στις 18 Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που σήμερα, μαζί με τους καθηγητές και εργαζόμενους, βγαίνουν για μια ακόμα φορά στους δρόμους για να διεκδικήσουν την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Την ανάγκη να γίνει η Παιδεία υπόθεση όλου του λαού τονίζουν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, που καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν με στάση εργασίας οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή συνεδριάζουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ της χώρας όπου οι καθηγητές θα συζητήσουν την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Οκτώβρη. Αύριο Πέμπτη θα γίνουν και οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συζητήσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας που θα γίνει την Παρασκευή 29 Οκτώβρη.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συντονιστούν κατά της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, απ' όπου κι αν εκπορεύεται. «Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι η επιστημονική, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί, πέρα από τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στο εισόδημα με κριτήριο τις πραγματικές τους ανάγκες, μόνο με την παλλαϊκή και μετωπική πάλη για την Ενιαία Δημόσια Δωρεάν και Λαϊκή Παιδεία που αποτελεί τον αναγκαίο και ικανό όρο για την ολοκλήρωση της όποιας αναβάθμισης στο περιεχόμενο του σχολείου που θα αποκαταστήσει το ρόλο των δασκάλων ως λειτουργών και εργαζομένων», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί «στους αγώνες και σήμερα και αύριο για την εκπαίδευση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών της νεολαίας και των λαϊκών απαιτήσεων και οραμάτων».

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στο σημερινό συλλαλητήριο καλεί η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, σημειώνοντας ότι «η υπόθεση του αγώνα για δημόσια λαϊκή παιδεία που αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους δεν μπορεί να εστιάζεται και να παζαρεύεται σε επιδοματικές λογικές και σε εξωραϊσμούς αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Εκείνο επομένως που προέχει είναι να παραμεριστούν όλες αυτές οι επιζήμιες για την Παιδεία και για το δάσκαλο λογικές και μέσα από τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου για την Παιδεία το εργατικό και το λαϊκό κίνημα να επιβάλει το σχολείο των σύγχρονων αναγκών. Από αυτή την άποψη η ΤΑΔΗΣΥ πρωτοστατεί στην προσπάθεια για να γίνει πράξη και να συγκροτηθεί το αναγκαίο μέτωπο παιδείας από εργάτες, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, για μια λαϊκή παιδεία των σύγχρονων παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και μορφωτικών αναγκών του λαού μας», τονίζει.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση για τη σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο την πήρε μόλις χτες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ μέσω τηλεφώνων. Η προχειρότητα της διαδικασίας και ο χρόνος λήψης της απόφασης ήταν και ορισμένοι από τους λόγους που δεν ειδοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι της ΤΑΔΗΣΥ στην Εκτελεστική Επιτροπή.

  • Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζει με ανακοίνωση η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο - Καλλυντικό ΟΕΦΣΕΕ που καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν έμπρακτα και να σταθούν αλληλέγγυοι στην απεργία των δασκάλων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ