Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ»: Το χαρτί της απόλυσης πήραν χτες το μεσημέρι τέσσερις καθαρίστριες στην ιδιωτική κλινική «Βουγιουκλάκειο», ενώ η εργοδοσία ετοιμάζεται να απολύσει τέσσερις ακόμα την ερχόμενη Δευτέρα, αφού σκοπεύει να δώσει την καθαριότητα της κλινικής σε ιδιωτικό συνεργείο. Αμεση ήταν η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Συναφών Χώρων, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην κλινική. Απαίτησαν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών και να μη γίνει καμία απόλυση. Στο πλευρό των απολυμένων βρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω Γιώτης Σαντζαρίδης και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ντίνα Βροχοπούλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Τρίωρη στάση εργασίας (12-3 μ.μ.) πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 28 του Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ Υμηττού, Αιγίου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Λαυρίου). Στη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι όλων των εργοστασίων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας, ενώ προειδοποιούν για νέα κινητοποίηση στις 3 του Οκτώβρη στον ΟΛΠ στη διάρκεια των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης πολεμικών συστημάτων «Difendory».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΉΡΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, μετά την άρνηση της εταιρείας που λειτουργεί το εργοστάσιο - θυγατρική του ομίλου Μπόμπολα - να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ζητάνε τη θέσπιση κλιμακίων με πρώτο μισθό στο κατώτερο κλιμάκιο 1.100 ευρώ, ειδικά επιδόματα (υπολογιστών, ανθυγιεινά, κ.ά.) και προσλήψεις προσωπικού.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε αποχή από την εργασία τους και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο και τα γραφεία της ΤΕΔΚ στα Γιάννενα προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης, διεκδικώντας την άμεση καταβολή του πριμ παραγωγικότητας που τους οφείλεται, τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των παιδικών σταθμών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των τροφείων.

«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ»: Σε κατάληψη της νομαρχίας έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Πρεβέζης», απαιτώντας να δοθεί τέλος στο καθεστώς της ιδιότυπης ομηρίας όπου έχουν βρεθεί 15 μήνες μετά το λουκέτο του εργοστασίου από τον βιομήχανο Αργυρό. Χτες συναντήθηκαν για μια ακόμη φορά με τον υφυπουργό Εργασίας, ο οποίος πρότεινε την υπαγωγή της επιχείρησης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, που σημαίνει την άμεση απόλυση των εργαζομένων και μάλιστα χωρίς κανένα δικαίωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ