Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Γκόρμπι και οι φίλοι του

Να λοιπόν που «οι υπηρεσίες ανταποδίδονται». Ο λόγος για τον πρώην ηγέτη της πρώην Σοβιετικής Ενωσης που πρωταγωνίστησε στην αντεπανάσταση και ανατροπή του σοσιαλισμού, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και τις διασυνδέσεις που διατηρεί. Ετσι, Ούγγρος επιχειρηματίας ετοιμάζει πάρτι των 75ων γενεθλίων του «Γκόρμπι», από σήμερα 29 Σεπτέμβρη έως την 1η Οκτώβρη, σε παραλιακή πόλη της Κροατίας.

Ο Τάμας Βίτεζι, μάλιστα, (περί αυτού προκειται) σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν μερικές μέρες, είπε ότι τις εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν από κοινού το «Ιδρυμα Μιχαήλ Γκορμπατσόφ» και το «Διεθνές Κέντρο για τη Δημοκρατική Μετάβαση». Και πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκαλύψει την αντικομμουνιστική σύναξη: «Στόχος μας είναι να μη μετατρέψουμε τη γιορτή σε πολιτική συγκέντρωση, αλλά να φέρουμε κοντά όλους όσοι διαδραμάτισαν κυρίαρχο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της δεκαετίας του '90». Τέτοια πρόσωπα θα είναι μεταξύ άλλων οι «σταυροφόροι» της εκστρατείας ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ, ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ρολάν Ντιμά κ.ά. Για λόγους υγείας, όπως είπαν, δε θα συμμετάσχουν στη γιορτή η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, καθώς και ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, λόγω βεβαρημένου προγράμματος...

Το συμπέρασμα: Η ανατροπή του σοσιαλισμού, που γύρισε την ανθρωπότητα δεκαετίες πίσω, ήταν μια τεράστια επιθετική επιχείρηση του καπιταλισμού, που είχε δράστες ηγέτες σαν τον Γκορμπατσόφ, γι' αυτό και το γλεντάνε όλοι μαζί οι άνθρωποι, οι τότε φαινομενικά ταξικοί αντίπαλοι ηγέτες. Οι λαοί ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ