Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέματα «εντός κι εκτός»

Φωτογραφία της Βούλας Παπαϊωάννου
Φωτογραφία της Βούλας Παπαϊωάννου
«Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου (1898-1990)», είναι ο τίτλος της έκθεσης, που εγκαινιάζεται στις 2/10 (8μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη (νέο κτίριο, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου).

Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (Αμερικής 13) παρουσιάζεται (έως 25/11) η έκθεση του Στέφανου Ζαννή «Η μυστηριώδης νήσος του Ιουλίου Βερν». Πρόκειται για σχέδια και προσχέδια για την εικονογράφηση του βιβλίου του Ιουλίου Βερν, φετινή επανέκδοση από την «Εστία» (μετάφραση Κωνσταντίνου Τσιρόπουλου). Ο Στ. Ζαννής γεννήθηκε στην Αθήνα (1963). Στα χρόνια 1984-1989 σπούδασε στην ΑΣΚΤ, στο Β΄ εργαστήριο ζωγραφικής, με καθηγητή τον Η. Δεκουλάκο και έπειτα (1991-1994) στο Β΄ εργαστήριο χαρακτικής, με καθηγητή τον Α. Εξαρχόπουλο. Από το 1993-1995, με υποτροφία του ΙΚΥ, σπούδασε πάλι χαρακτική.

«Ζεύγμα» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης, που εγκαινιάζεται στις 4/10 στο κτίριο Πυροβολικού (Φορτέτσα, Ρέθυμνο). Διοργανώνεται από το «Κέντρο Εικαστικής Δημιουργίας» και συμμετέχουν οι: Α. Λυμπεράτος, Γ. Μελανίτης, Ε. Πόκα, Κ. Τηλιγάδης κ.ά. Επιμέλεια Αννα Χατζηγιαννάκη.

Με τίτλο «Χρώμα Ανατολής», εγκαινιάζεται στις 9/10 (8μ.μ.) στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ηρακλείτου 10) έκθεση ζωγραφικής της Δώρας Κεπέρτη. Η δημιουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο. Από το 1974 ζει στην Αθήνα, όπου και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ. Παράλληλα με την εκθεσιακή της δραστηριότητα, έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20/10.

Ενας από τους σπουδαιότερους Γάλλους σκιτσογράφους ο Ζαν Ζακ Σεμπέ, συνδημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί της γνωστής σειράς «Ο μικρός Νικόλας», παρουσιάζει (έως 14/10) τη δουλιά του στην γκαλερί «Νέες μορφές» (Βαλαωρίτου 9).

Συνεχίζεται στην γκαλερί «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36) η έκθεση φωτογραφίας της Πέλλας Δικονημάκη με τίτλο «Απεικάσματα». Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι ασπρόμαυρες, με πρωταγωνιστή το μαύρο. Σημείο εστίασης, ο άνθρωπος και η συμβολική παρουσίασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ