Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΟΧΙ στη χαμένη ψήφο!

Σε δυο βδομάδες οι ψηφοφόροι απαιτείται να πάρουν θέση για όλα εκείνα που βαλτώνουν τη ζωή τους, τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολιτείες και χωριά. Να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στους «γαλαζοπράσινους» τοπάρχες του δικομματισμού, που τους θυμούνται μόνο κάθε προεκλογική περίοδο και πάντα για να πείσουν τον «λαουτζίκο» ότι αυτό τον τόπο τον κυβερνούν κάποιοι άλλοι και όχι τα κόμματα που τους στηρίζουν.

*

Πολλοί από αυτούς, σήμερα βγαίνουν στον κόσμο πουλώντας «ανεξαρτησία» από δικομματικές εξαρτήσεις. Το βράδυ των εκλογών είναι οι ίδιοι που θα ανεμίζουν τις «γαλαζοπράσινες» πλαστικές σημαίες των κομμάτων τους. Είναι τα κόμματα που έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι του «κεντροδεξιού» και «κεντροαριστερού» νεοφιλελευθερισμού της κεντρικής εξουσίας, αποστερώντας την από πόρους και χρεώνοντάς τη με αρμοδιότητες επιβολής του ζυγού των μεγιστάνων στο λαό και - ακόμα και - της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους.

*

Οι ψηφοφόροι στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να «πάρουν θέση»: Επικυρώνουν την απίθανη ομοιομορφία, την ταύτιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ με εκείνους της ΝΔ; Θα χαραμίσουν την ψήφο τους σε έναν από κείνους που συμφωνούν ποιος θα απαγορεύσει πρώτος τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, τον Κακλαμάνη ή τον Σκανδαλίδη; Θα επικροτήσουν τα σχέδια που έχουν έτοιμα για εφαρμογή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αμέσως με το κλείσιμο της κάλπης;

*

Δε χωρούν αυταπάτες. Η ΝΔ θέλει τις ψήφους που θα λάβουν οι εκλεκτοί της για να τις εμφανίσει ως επιδοκιμασία της αντιλαϊκής κυβερνητικής ρότας. Ως εντολή για συνέχιση της λιτότητας, του ξεπουλήματος, της ανέξοδης ρητορείας περί «σεμνότητας». Το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο των πολιτών επιδιώκοντας «συγχωροχάρτι» για τη δική του διακυβέρνηση. Πασχίζει να σβήσει με γομολάστιχα τα πεπραγμένα του, να προσδώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στη δημαγωγία και την υποκρισία του.

*

Προεκλογικά, καλούν το λαό να «ξεχαστεί» με τα ιλουστρασιόν φυλλαδιάκια τους, να αγνοήσει ότι μετά τις εκλογές θα είναι πάλι εκείνος που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό. Μετά τις εκλογές, όταν ο βίος των κάλπικων «διαχωριστικών γραμμών» θα έχει παρέλθει, οι νομάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα καλούν από κοινού το λαό να πληρώσει για περισσότερα τέλη, για περισσότερα χαράτσια. Οι σημερινοί «Μαυρογιαλούροι» που υπόσχονται δήμους και νομαρχίες «παραδεισένιους», αύριο, που η ανεργία, η ανέχεια, η εργασιακή ανασφάλεια, θα χτυπάνε την πόρτα των δημοτών τους, θα έχουν κρυφτεί στους τέσσερις τοίχους των δημαρχιακών μεγάρων, κάνοντας τεμενάδες στη δικομματική συγκυβέρνηση.

*

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν πρέπει να εξελιχτούν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των «ελεγχόμενων γκάλοπ». Να μη γίνουν «καλλιστεία» επιδοτούμενων από τα ΜΜΕ υποψηφίων. Μπορούν και πρέπει να λάβουν χαρακτήρα αποδοκιμασίας του δικομματισμού,των τοπικών επιτρόπων του, και των συνεργατών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ