Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΔΗΣΥ
Πρόταση για απεργία στο Δημόσιο

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο την ερχόμενη βδομάδα, για συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών και για δημόσια λαϊκή Παιδεία, ζητά με πρόταση που κατέθεσε χτες στην ΑΔΕΔΥ η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ). Σημειώνεται πως ανάλογη πρόταση για την προκήρυξη πανεργατικής 24ωρης απεργίας στον ιδιωτικό τομέα είχε κατατεθεί εκ μέρους του ΠΑΜΕ, από τον Θ. Κούτρα και στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της.

Στην επιστολή τους προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ τα στελέχη της ΤΑΔΗΣΥ Δ. Αγκαβανάκης και Τ. Ευαγγελοπούλου σημειώνουν:

«Σήμερα κλείνουν δύο εβδομάδες απεργίας των δασκάλων - νηπιαγωγών.

Ο αγώνας αυτός βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας μάς αφορά και πρέπει να αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Είναι ανάγκη αυτός ο αγώνας να πάρει σαφή ταξικά χαρακτηριστικά και προσανατολισμό, με ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα συγκρούεται με τον πυρήνα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Είναι ανάγκη αυτός ο αγώνας να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, να στηριχτεί πολύπλευρα, να ενδυναμωθεί και να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Είναι ανάγκη να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση και στήριξη όλων των φορέων του λαϊκού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτά εμείς, ως μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ως παράταξη, ΤΑΔΗΣΥ, προτείνουμε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, να κηρύξει την Τετάρτη 4/10/2006 24ωρη πανελλαδική απεργία συμπαράστασης των απεργών εκπαιδευτικών για δημόσια δωρεάν λαϊκή Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ