Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΠΕΡΙ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ο λόγος. Οταν πριν από χρόνια (επί ΠΑΣΟΚ...) από αυτή τη στήλη, αλλά και σαν μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ολοκληρωτικές περικοπές των επιχορηγήσεων των Σκακιστικών Συλλόγων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πρωτοκλασάτο μέλος της διοίκησης της ΕΣΟ απάντησε: «... και τι θέλεις, να βγάλουμε τους σκακιστές στους δρόμους με πανό και ντουντούκες;».

Και όμως, αν τότε είχαμε συσπειρώσει τους σκακιστές της χώρας, ίσως οι επιχορηγήσεις προς τα Σωματεία να μην είχαν μηδενιστεί! Ισως σήμερα να μην είχαμε και νέα μείωση της επιχορήγησης προς την ΕΣΟ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!

Η σημερινή διοίκηση της ΕΣΟ (η οποία είναι η ίδια από το 1982 με το εκλογικό σύστημα - τεχνικά βελτιωμένο στα μέτρα της - που σαν αντιπολίτευση κατηγορούσε...) παραπονιέται ότι από τότε που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η επιχορήγηση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας έχει μειωθεί κατά 30%. Από 850.000 ευρώ το 2003 σε 600.000 ευρώ το 2006.

Η διαμαρτυρία της ΕΣΟ με επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο ήταν μια καλή κίνηση, αλλά θεωρούμε ότι προτιμότερο ήταν η ενημέρωση των Σκακιστικών Συλλόγων, ενόψει μάλιστα και της αναμενόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 20 Οκτώβρη στην ΕΣΟ και - γιατί όχι; - ακόμα και η συσπείρωσή τους με πορεία και πανό προς το αρμόδιο υπουργείο.

Απ' ό,τι φαίνεται, επιστήθιοι φίλοι της ΕΣΟ, μέλη παλαιότερα του ΔΣ της και παράλληλα ηγετικά στελέχη των κυβερνήσεων των παραπάνω κομμάτων (τα ονόματά τους είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει) ξέχασαν την αξία και την ωφελιμότητα του πνευματικού τους αθλήματος...


Δ. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ