Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
Το χαράτσι δε θα περάσει!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 π.μ.

Εκκληση προς όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και τα μέλη τους να πάρουν μέρος μαχητικά στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου «ΘΕΟΤΟΚΟΣ», ενάντια στο χαράτσι που επιχειρεί να επιβάλει η διοίκησή του, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην είσοδο του ιδρύματος, Θεοτόκου 2, παραπλεύρως του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ύστερα από την εμμονή της διοίκησης του ιδρύματος να επιβάλει μηνιάτικο χαράτσι στους γονείς για την εκπαίδευση των ανάπηρων παιδιών, εκτός απ' αυτά που εισπράττει από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος. Η διοίκηση έφτασε στο σημείο να εκβιάζει τους γονείς ότι αν δεν πληρώσουν, τα παιδιά δε θα ξαναπάνε στο σχολείο.

«Το χαράτσι, η τρομοκρατία, δε θα περάσει! Πληρώνουμε αρκετά. Ως εδώ! Η νίκη των γονιών του "Θεοτόκος" θα ανοίξει το δρόμο του δυναμώματος του αγώνα για να σταματήσουν τα χαράτσια και σε άλλα σχολεία και σχολές ΑμεΑ», επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα των γονιών.

«Στην πρόκληση - συνεχίζει - απαντάμε με το δυνάμωμα της συσπείρωσης και του αγώνα για να απαιτήσουμε: Σταμάτημα κάθε πληρωμής, δημοσιοποίηση όλων των κέντρων ειδικής αγωγής, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που τη χρειάζονται». «Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που στ' όνομα του ανταγωνισμού θέλει να πετάξει τα παιδιά μας στους σύγχρονους Καιάδες, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Γυρίστε τους την πλάτη», καταλήγει.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έχει δηλώσει συμμετοχή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και φορείς και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ