Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Ιδιώτες μέχρι και στα ασθενοφόρα

Σαν εμπόρευμα αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΔΕΗ ακόμα και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση, στα πλαίσια της εντεινόμενης πολιτικής ιδιωτικοποίησης των πρώην ΔΕΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ έχει δρομολογηθεί διαγωνισμός για την αγορά σύγχρονων και ιατρικά εξοπλισμένων ασθενοφόρων για την άμεση αντιμετώπιση και διακομιδή των τραυματιών σε περίπτωση εργατικού «ατυχήματος» στα εργοστάσια (θερμικά και υδροηλεκτρικά). Σε πολλά εργοστάσια της επιχείρησης είτε δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, είτε είναι παλιά και αναξιόπιστα, την ώρα που τα εργατικά «ατυχήματα» θερίζουν.

Οπως προκύπτει από υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων Ορυχείων - Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών με έγγραφό της την 1 Αυγούστου 2006 προς τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού ώστε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την παροχή αυτών των υπηρεσιών από ιδιώτες, γιατί «είναι οικονομικότερη η διάθεση εξοπλισμένων και στελεχωμένων ασθενοφόρων από τρίτους, δηλαδή από εταιρείες ιδιωτών».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Β. Νικολαΐδου κατέθεσαν ήδη σχετική αναφορά στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεση του Κόμματος. Οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ» σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν πλήρη κάλυψη με ασθενοφόρα των Σταθμών και των Ορυχείων και τη στελέχωσή τους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό. Να απαιτήσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και όλων εκείνων των μέτρων που κρίνονται απαραίτητα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ