Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζει το «Φιλμσέντερ»

Με μια νέα «ματιά» επιστρέφει φέτος το δίκτυο αιθουσών «Filmcenter» (στις αίθουσες «Τριανόν», «Μικρόκοσμος», «Πτι-Παλαί», «Ονειρο»). Με ποιοτικές ταινίες, κυρίως ευρωπαϊκές, δημιουργία ζώνης προβολής αποκλειστικά για ντοκιμαντέρ, ενίσχυση των αφιερωμάτων, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Ταινιοθήκη Ελλάδος, το ΥΠΠΟ και τα ξένα ινστιτούτα, με ενίσχυση των μουσικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» και τις Μουσικές Τρίτες, προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης κάθε απόγευμα Σαββάτου στο «Τριανόν» και πρωινές προβολές για μαθητές σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Πρώτη ώρα: Σινεμά».

Το φετινό πρόγραμμα του «Filmcenter» («Φιλμσέντερ») ξεκινά σήμερα, με μεγάλη ροκ συναυλία και την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ» του Αντώνη Μποσκοΐτη, που μας ταξιδεύει στα πρώτα χρόνια της ελληνικής ροκ μουσικής, με σπάνιο υλικό αρχείου, δραματοποιημένες σκηνές και αφηγήσεις καλλιτεχνών που έθεσαν τα θεμέλια τους ελληνικού ροκ.

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης, στο «Τριανόν», αρχίζουν στις 7/10 4.30 μ.μ., με το αριστούργημα του Μπένζαμιν Κρίστενσεν «Η μαγεία μέσα από τους αιώνες» (O HAXAN - 1921). Η ταινία, μια πραγματεία πάνω στη μαγεία, την τρέλα και το δαιμονισμό, με μορφή ελεύθερου δοκιμίου, καταγγέλλει το σκοταδισμό του Μεσαίωνα και της Ιεράς Εξέτασης, ενώ παραλληλίζει τη δαιμονολογία με την υστερία, υπό το φως της ψυχιατρικής επιστήμης. Τα πλάνα θυμίζουν πίνακες των Μπρίχελ, Ιερώνυμου Μπος και Γκόγια.

Η ζώνη των ντοκιμαντέρ, στο «Μικρόκοσμο» αποσκοπεί στη στήριξη των ελληνικών ντοκιμαντέρ. Σήμερα (5 μ.μ.) θα προβληθεί το «Black Μπεεε!» του Θόδωρου Μαραγκού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες προβολές με ντοκιμαντέρ τελευταίας παραγωγής.

Μεταμεσονύκτιες προβολές: Σε συνεργασία με το σωματείο των μικρομηκάδων, το «Μικρό», θα γίνονται οι μεταμεσονύκτιες προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Η αρχή θα γίνει στις 7 Οκτώβρη, τα μεσάνυχτα, στο «Μικρόκοσμο», με τις ταινίες: «Μια θέση στον ήλιο» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Ελα να σου πω» της Κατερίνας Φιλιώτου, «Τα σαλιγκάρια» του Παναγιώτη Φαφούτη, «Η κούκλα» του Αλέξανδρου Κακαβά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ