Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: «Σούπερ -μάρκετ...», «Εκμετάλλευση...», «Παζάρι ελπίδας...». Με φράσεις απλές, αλλά αιχμηρές, οι νέοι τους οποίους συνάντησε το περασμένο Σάββατο η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στο Ολυμπιακό Στάδιο απέδωσαν μόνοι τους αυτό που αληθινά είναι οι «Μέρες Καριέρας»: ένα σκλαβοπάζαρο! Δεκάδες πολυεθνικές και άλλες επιχειρήσεις αραδιάζουν ιλουστρασιόν φυλλάδια, για να «ψαρέψουν» νέους άνεργους, φοιτητές ή ήδη εργαζόμενους που αναζητούν κάτι καλύτερο. Ζητάνε 8 ευρώ (και 6 ως ...προσφορά για τους φοιτητές), είσοδο για να τάξουν και να ξεγελάσουν. Κάτω από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις για «καριέρα», κρύβεται η πραγματικότητα: μισθοί -ψίχουλα, ελαστικά ωράρια, δουλιά χωρίς Ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ κατήγγειλε το άθλιο παζάρι, καλώντας τους νέους να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ν' αγωνιστούν γι' αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, προς όφελός τους, ν' αντιπαλέψουν την πολιτική που εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους για δουλιά, προκειμένου να τους αλυσοδέσει σε άθλιες εργασιακές σχέσεις.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Λάρισα, οι οποίοι ανησυχούν για το εργασιακό μέλλον τους και τα δικαιώματά τους, ύστερα και από τις αρνητικές εξελίξεις στην τευτλοκαλλιέργεια, ως αποτέλεσμα του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Την ανησυχία τους ήρθε να εντείνει ένα έγγραφο που στάλθηκε στα εργοστάσια από τη διοίκηση της ΕΒΖ, ζητώντας την καταγραφή του μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού. Η τευτλοκαλλιέργεια είναι πια ασύμφορη, καθώς οι τιμές μειώθηκαν κατά μέσον όρο κατά 36,5% και από τα 418.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν πέρσι, φέτος καλλιεργήθηκαν γύρω στα 240.000 στρέμματα.

ΤΡΟΛΕΪ: Νέα Γενική Συνέλευση με ταυτόχρονη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) συγκαλούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι οποίοι απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης για την υπογραφή ΣΣΕ. Θέμα της Συνέλευσης είναι η ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών στο συνδικάτο τους στο τέλος του μήνα. Τις ώρες της στάσης εργασίας τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

ΕΚΑΒ: Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κήρυξε τετράωρη στάση (9 π.μ. - 1 μ.μ.) για σήμερα για να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση. Το ΕΚΑΒ παρακαλεί να καλείται το 166 μόνο για καταστάσεις άμεσης και έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ