Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις για το επίδομα

Συμβολική κατάληψη χτες του ΟΑΕΔ Πειραιά, όπου βρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στα μηχανουργεία της περιοχής

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζόμενους και άνεργους της Ζώνης που έχουν καταλάβει τον ΟΑΕΔ
Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζόμενους και άνεργους της Ζώνης που έχουν καταλάβει τον ΟΑΕΔ
Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χτες οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να υπερασπίσουν την κατάκτησή τους, την καταβολή του εποχικού επιδόματος με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους ίδιους και εφαρμόζονται εδώ και 9 τουλάχιστον χρόνια, τις οποίες προσπαθεί τώρα να άρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Χτες το πρωί άνεργοι, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία της Ζώνης, έκαναν αιφνιδιαστική «έφοδο» στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στον Πειραιά, το οποίο και κατέλαβαν συμβολικά για δύο ώρες.

Στο κατειλημμένο από τους εργαζόμενους κατάστημα του ΟΑΕΔ βρέθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στα μηχανουργεία του Πειραιά και συζήτησε μαζί τους για τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους. «Το αίτημά σας όχι απλώς είναι δίκαιο, θα έλεγα ότι πρέπει να ζητήσετε και αυτά και άλλα τόσα» σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζόμενους και συνέχισε: «Εμείς ζητάμε και έχουμε καταθέσει ήδη στη Βουλή με σχέδιο νόμου που απορρίφθηκε, ότι πρέπει οι άνεργοι να έχουν υψηλή επιδότηση και σταθερή γιατί δεν ευθύνονται αυτοί που είναι άνεργοι. Πολύ περισσότερο για τους εργαζόμενους που για διάφορους λόγους και για την ανεργία που υπάρχει σήμερα, δεν μπορούν να συμπληρώσουν όλες τις προϋποθέσεις».

«Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων σας με όλο το σθένος γιατί δε δεχόμαστε αυτό που λέει η κυβέρνηση, αυτό που χρόνια ακούμε, ότι δεν αντέχει η οικονομία. Η οικονομία δηλαδή αντέχει τα κέρδη των τραπεζών και των τραπεζιτών, αντέχει τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και δεν αντέχει με συγχωρείται που θα πω, ένα ψωροεπίδομα για τους εργαζόμενους. Είναι απαράδεκτο και πραγματικά χρειάζεται και τον δικό σας αγώνα, αλλά και τη συμπαράσταση τη δική μας και όλων των εργαζομένων γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο. Οποιους ακούτε να λένε ότι δεν αντέχει η οικονομία, αυτούς με κάθε τρόπο πρέπει να τους μαυρίζετε πολιτικά, ιδεολογικά και με την ψήφο. Και το λέω αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία αυτή η οργή και αγανάκτηση να τιμωρήσει τους υπεύθυνους» κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κλιμακώνουν μέσα στη βδομάδα

Το πρόγραμμα που έχουν αποφασίσει από κοινού οι διοικήσεις των Σωματείων της Ζώνης προβλέπει πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν όλη τη βδομάδα. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περικόψει - και μάλιστα δραστικά - το εποχικό επίδομα των ανέργων της Ζώνης έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Σεπτέμβρη όταν ανακοινώθηκε ότι θα είναι και λιγότερο κατά 100 ευρώ σε σχέση με πέρσι και με χειρότερες προϋποθέσεις. Μετά από την άμεση παρέμβαση των εργατοτεχνιτών αποφασίστηκε να είναι το ποσό το ίδιο με το περσινό δηλαδή 746 ευρώ όμως οι προϋποθέσεις παραμένουν απαγορευτικές για την πλειοψηφία των ανέργων. Για παράδειγμα αποκλείουν από την καταβολή του επιδόματος τους ανέργους που το 2005 δε συμπλήρωσαν 50, όμως έχουν κατ' ελάχιστο τα 30 ένσημα τη διετία 2005 - 2006 που απαιτούνται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν όλα τα χρόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκλείεται ειρηνική συνύπαρξη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό (2004-02-17 00:00:00.0)
Χωρίς περίθαλψη οι άνεργοι της Ζώνης (2000-12-06 00:00:00.0)
Το έσκασε από τη θάλασσα... (2000-06-30 00:00:00.0)
Στην κόψη του ξυραφιού το ΜΙΝΙΟΝ (1998-06-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ