Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητα του 62χρονου Νοτιοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών Μπαν Κι Μουν στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα αποφασίσει για τον επόμενο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο Μάρτι Αχτισαάρι δήλωσε χτες πως δε βλέπει «λύση» για τον καθορισμό του καθεστώτος του προτεκτοράτου μέσω των συνομιλιών Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών στη Βιέννη, «γιατί οι δύο πλευρές έχουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις».

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο επικεφαλής των Σομαλών ισλαμιστών σεΐχης Σαρίφ Σεΐκ Αχμέντ κήρυξε χτες ιερό πόλεμο στην Αιθιοπία καταγγέλλοντας την παραβίαση των σομαλικών συνόρων και την ανάπτυξη τριών ταγμάτων του αιθιοπικού στρατού (περίπου 750 στρατιώτες) στη στρατηγικής σημασίας πόλη Μπουρ Χακάμπα. Η πόλη, που είχε πέσει στα χέρια των ισλαμιστών τον περασμένο Ιούνη, απέχει μόλις 60 χλμ ανατολικά της Μπαϊντόα, όπου εδρεύει η αδύναμη μεταβατική κυβέρνηση στην οποία αντιτίθενται οι ισλαμιστές.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στη Σρι Λάνκα όταν έκρηξη βόμβας κατέστρεψε ολοσχερώς πουλμανάκι, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την «ειρηνευτική διαδικασία».

ΝΤΑΚΑ.-- Η αστυνομία έκανε χτες εκτεταμένη χρήση λαστιχένιων σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσει τη διαδήλωση εργαζομένων σε υφαντουργεία και εργοστάσια ένδυσης, που ζητούσαν καλύτερους μισθούς και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές.

ΝΑΡΑΤΙΒΑΤ.-- Τέσσερις μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν και δύο βουδιστές μοναχοί τραυματίστηκαν χτες από πυρά που εξαπέλυσαν φερόμενοι ως «αυτονομιστές μαχητές» στη Νότια Ταϊλάνδη.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Για τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς έκανε χτες βράδυ λόγο ο απολογισμός από την έκρηξη βόμβας στις Νότιες Φιλιππίνες, στην πόλη Μακιλάλα της επαρχίας Βόρειο Κοταμπάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ