Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο πόλεμος στο Ιράκ και τα σκάνδαλα φαίνεται ότι στοιχίζουν ακριβά στους Ρεπουμπλικανούς λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα χάσουν την πλειοψηφία.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την πεποίθησή του ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του θα συνεχιστεί με επιτυχία και θα υλοποιηθούν οι «αμιγώς ειρηνικοί στόχοι» του εξέφρασε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ο Πρόεδρος Μπους, από την άλλη, εκτίμησε ότι «οι διαπραγματεύσεις δε φαίνεται να αποδίδουν». Παρ' όλα αυτά, η Ουάσιγκτον ενέκρινε την πώληση ανταλλακτικών, με τελικό αποδέκτη την ιρανική πολιτική αεροπορία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται «για την ασφάλεια πολιτών».

ΚΙΤΟ.- Ο Ραφαέλ Κορέα εξακολουθεί να προηγείται στην προτίμηση των ψηφοφόρων και είναι το φαβορί των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιούνται την Κυριακή. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Cedatos, ο Κορέα αποσπά το 36% της προτίμησης των ψηφοφόρων, ενώ ακολουθούν με 20% ο Λεόν Ρολδός και ο πρώην Πρόεδρος Αλβαρο Νομπόα.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Τουλάχιστον 35 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 200 τραυματίστηκαν χτες σε εκτεταμένη επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της χώρας εναντίον αυτονομιστών ανταρτών της οργάνωσης Τίγρεις, η οποία πολεμά για την ανεξαρτητοποίηση των περιοχών όπου πλειοψηφούν οι μειονοτικοί Ταμίλ. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα των ανταρτών, ούτε αντίδραση σχετικά με το αν η επίθεση θα σημάνει την αναστολή των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΝΤΑΚΑ.- Για πρώτη φορά από το 1965, οι εργαζόμενοι στη σιδηροδρομική εταιρεία του Μπανγκλαντές απέργησαν παραλύοντας τις συγκοινωνίες. Η κυβέρνηση προγραμματίζει περικοπές προσωπικού, μερική ιδιωτικοποίηση και «αποκέντρωση» της διοίκησης της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ