Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου

Την ενίσχυση των προτεραιοτήτων και επιλογών της πλουτοκρατίας, στο πλαίσιο του ειδικού καταμερισμού που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ, έρχεται να ικανοποιήσει η κατανομή των κονδυλίων που προβλέπονται στο Δ` ΚΠΣ. Αυτή τη φορά, από την επίσημη κλαδική ταξινόμηση κόπηκαν ο Πολιτισμός και Υγεία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τους χώρους αυτούς δε θα είναι σε θέση να βάλουν στο χέρι κοινοτικό και ντόπιο κρατικό χρήμα από άλλα υποπρογράμματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η λεγόμενη «κοινοτική συνδρομή» στην περίοδο 2007-2013 είναι στα 24,38 δισ. ευρώ, ενώ η προβλεπόμενη εθνική συμμετοχή φτάνει στα 12 δισ. ευρώ. Το συνολικό κονδύλι φτάνει σε 36,4 δισ. ευρώ και από αυτά τα 19,5 δισ. ευρώ προορίζονται για τα διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα, τα 11,4 δισ. ευρώ για τα περιφερειακά προγράμματα και 5,2 δισ. ευρώ για την «αγροτική ανάπτυξη και αλιεία». Τη μερίδα του λέοντος παίρνει το πρόγραμμα «προσπελασιμότητα» (δηλαδή για τις οδικές αρτηρίες και υποδομές) με 7,4 δισ. ευρώ.

  • Το θέμα της κατανομής των κονδυλίων του Δ` ΚΠΣ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που προορίζονται για τους τομείς της Ενέργειας και της Τεχνολογίας, συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Σιούφας δήλωσε πως οι δράσεις, που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Δ` ΚΠΣ, αφορούν ενεργειακές υποδομές και τα ενεργειακά δίκτυα της χώρας και πως στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ