Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση στους ταξικούς αγώνες και στην κάλπη

Σε καταδίκη του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου καλεί η ταξική Ομοσπονδία, για να πάρει απάντηση η αντιασφαλιστική επίθεση

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ και από την ΕΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Χ. Αλμούνια και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Ο επίτροπος, σημειώνει η Ομοσπονδία, «κρίνει ανεπαρκή τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν παρθεί και πιέζει για αντιδραστικότερες μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας παίρνει την πάσα και δηλώνει πρόθυμος για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών στο Δημόσιο». Τα παραπάνω δείχνουν την κλιμάκωση των πιέσεων «για να παρθούν πιο άγρια αντιασφαλιστικά μέτρα που θα θίγουν συνολικά την Εργατική Τάξη».

Η Ομοσπονδία, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, επισημαίνει: «Οι ελιγμοί της κυβέρνησης για να πέσει στα μαλακά δεν πείθουν κανέναν». Οπως δεν πείθει κανέναν «το ΠΑΣΟΚ, γιατί πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασε πατάει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζει την αντιασφαλιστική επίθεση», ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «με τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών, γιατί είναι αυτοί που συμφώνησαν και στήριξαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται με συνέπεια το νόμο Ρέππα, πίεσαν και πιέζουν για την εφαρμογή του που σημαίνει κατάργηση των ΒΑΕ, ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Οι αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση, τονίζει η Ομοσπονδία, «από όπου και να ξεκινήσουν από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα είναι σίγουρο ότι δε θα αφήσουν κανέναν στο απυρόβλητο. Η κυβέρνηση ήδη αξιοποιώντας τον αντιασφαλιστικό νόμο Ρέππα βάζει βόμβα στο Ασφαλιστικό με την επανάκριση των ΒΑΕ, προσθέτει 10 χρόνια δουλιάς στις γυναίκες, πέντε έως επτά στους άνδρες».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι η απάντηση σ' αυτή την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική «βρίσκεται στο δυνάμωμα του κινήματος της εργατικής τάξης, στην ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών, στην καταδίκη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, στην απαλλαγή του εργατικού κινήματος από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία κλπ. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μπορούν ν' αποτελέσουν πρόκριμα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ