Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Καθημερινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Αλλη μια αεροπορική επιδρομή έγινε χτες τις πρωινές ώρες στη Γάζα

Associated Press

Αλλη μια αεροπορική επιδρομή έγινε χτες τις πρωινές ώρες στη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-

Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε, χθες, ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ περιοδικές συγκρούσεις σημειώνονταν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Κχαν Γιούνις. Σφοδρότατες συγκρούσεις σημειώνονταν επί ώρες και σε διάφορα σημεία ελέγχου στο τείχος που ανεγείρεται στη Δυτική Οχθη, σε Νάμπλους, Βηθλεέμ, Ραμάλα, επειδή ο ισραηλινός στρατός απαγόρευσε σε όλους τους άνδρες άνω των 45 ετών να εισέλθουν στην Ιερουσαλήμ και να προσευχηθούν στο αλ Ακσα για «λόγους ασφαλείας».

Τρία ένοπλα μέλη της «Χαμάς» ήταν ο στόχος της πυραυλικής επίθεσης κατά αυτοκινήτου στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα. Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν 7 πολίτες. Νοτιότερα, κοντά στο Κχαν Γιούνις, μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στο σπίτι της. Το προηγούμενο 24ωρο, ο ισραηλινός στρατός σε αεροπορικές επιδρομές στο Κχαν Γιούνις και στην πόλη της Γάζας σκότωσε 9 Παλαιστινίους (3 μέλη της «Χαμάς», αλλά και 2 μικρά παιδιά).

Από την άλλη, κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πολιτικός ηγέτης της «Χαμάς» Κχαλέντ Μασχάαλ από τη Δαμασκό. Υποστήριξε ότι δε διαβλέπει «κανένα πολιτικό όφελος για τους Παλαιστινίους, αν αναγνωριστεί το Ισραήλ ή εγκαταλειφθεί η ένοπλη αντίσταση», γιατί «ούτως ή άλλως είδαμε και την τύχη όσων προχώρησαν σε τέτοιες κινήσεις». Ο Μασχάαλ υποστήριξε ότι η «Χαμάς» δε θα υποχωρήσει σε όσους επιχειρούν πραξικόπημα εναντίον της και ότι οφείλει «να κρατά και ορισμένα διαπραγματευτικά χαρτιά». Κατέληξε ότι η «Χαμάς» μπορεί να ζήσει «ειρηνικά» δίπλα στο Ισραήλ, χωρίς να το αναγνωρίσει, αρκεί ο ισραηλινός στρατός να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέλαβε το 1967 και κάλεσε τις αραβικές χώρες να επιδιώξουν μια τέτοια λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ