Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΠΑΤΡΑΣ
Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει

Σε δεξί χέρι των επιχειρηματιών αναδεικνύεται η Επιθεώρηση Εργασίας της Πάτρας, η οποία ωμά και απροκάλυπτα παίρνει το μέρος της εργοδοσίας, τροφοδοτώντας την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων στους τόπους δουλιάς. Αυτά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Πάτρας. Αφορμή της ανακοίνωσης αποτέλεσε η κάλυψη που παρείχε το ΣΕΠΕ Πάτρας στην τραμπούκικη συμπεριφορά των εργοδοτών στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» του Κ. Μεντζελόπουλου, το οποίο η ΕΣΑΚ χαρακτηρίζει ως «γκέτο».

Υπενθυμίζεται ότι διευθυντές του Μεντζελόπουλου την περασμένη Τρίτη απαγόρευσαν σε αντιπροσωπεία της παράταξης, στην οποία συμμετείχε και η Γεωργία Λιόλη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού και Επισιτισμού, να επισκεφτεί τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Οταν οι συνδικαλιστές ζήτησαν να δουν τους εργαζόμενους τουλάχιστον στο διάλειμμα, από τους εργοδότες ειπώθηκε ότι «εδώ δεν κάνουν διάλειμμα και δεν εφαρμόζουμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»! Στήριξη στους διευθυντές του ξενοδοχείου έδωσαν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Νίκος Τσιλίκας και η... Αστυνομία.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ έκαναν παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιθεωρητές αρνήθηκαν να παρέμβουν, χρησιμοποιώντας διάφορα γελοία προσχήματα. «Η Επιθεώρηση Εργασίας - σημειώνεται - λειτούργησε πάλι σαν δεξί χέρι της κυβέρνησης και κοινός συνεργός της εργοδοσίας όταν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις αποκάλυψαν την παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στο ξενοδοχείο και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί».

Η ΕΣΑΚ Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους «να ορθώσουν το ταξικό τους ανάστημα, να μην σκύψουν το κεφάλι στις απειλές, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία απ' όπου και αν προέρχονται. Να χτίσουν το δικό τους πανεργατικό ταξικό μέτωπο, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τις ταξικές δυνάμεις και με ψηλά το κεφάλι, όπως αρμόζει στην τάξη μας, να οικοδομήσουμε το δικό μας μέτωπο ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης, της εργοδοσίας», συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ